kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Tavuklu puf böreği
Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp, yumurta, tuz, süt ve sirkeyi ekleyin. İyice yoğurarak, yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru kaptan alıp, düz bir zeminde 5-10 dakika daha yoğurun. Folyoya sarıp, 30 dakika dinlendirin. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. Tavuk göğsünü haşlayın. İnce ince didikleyin. Başka bir kapta, margarinle unu kavurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak sütü ekleyin. Birkaç taşım kaynatın. Tavuk parçalarına da bu sosu ekleyip, karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru tezgah üzerine alıp, yarım cm. kalınlığında açın. Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Daha sonra hamuru yuvarlayıp rulo haline getirin. Elinizle yuvarlayarak inceltin. Bıçakla kesip, 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayarak bezeler yapın. Üzerine nemli bir bez örtün. Hazırladığınız bezelerden her birini 40 cm. çapında açın. Hamur dairesinin yarısına hazırladığınız içi, bir tatlı kaşığı aralıklarla koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Hamur kesici ile yarım daire şekiller kesin. Hafif unlanmış bir tabağa dizin. Sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alın. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
*
2 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı sirke
* Yarım su bardağı süt
* Tuz
* 1 adet tavuk göğsü
* 2 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı un
* 1 u bardağı süt
* 3 çorba kaşığı sıvı yağ
* Ayrıca kızartmak için sıvı yağ
Mantar çorbası
Unu ve yağı tencereye koyarak kavurun. Mantarları ilave edin. 1-2 kez çevirdikten sonra su, et suyu ve sütü ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tuz, karabiber ve dereotunu ilave ettikten sonra ateşten alın. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
*
1 su bardağı ince doğranmış konserve mantar
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı et suyu
* 2 kaşık un
* 2 kaşık yağ
* 1 su bardağı süt
* Tuz
* karabiber
* 1/2 demet dereotu
Elmalı çörek
İçini hazırlamak için elmaları rendeleyip, ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra tarçını, cevizi, şekeri katın. Diğer tarafta pudra şekeri hariç diğer tüm malzemeleri bir hamur kabında karıştırarak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölüp, merdane ile açın. Açtığınız parçaları sekize böldükten sonra iç koyup, sigara böreği gibi sarın ve tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin. Üstlerinin kızarmasını beklemeden fırından alın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Malzemeler
*
125 gr. margarin
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 kabartma tozu
* Aldığı kadar un
İçi:
* 2 elma
* 2 yemek kaşığı ceviz
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 yemek kaşığı şeker