kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bülent Ersoy geçtiğimiz pazar yayınlanan ‘Popstar Alaturka’da şehitler için saygı duruşunun ardından görüşlerini açıklamıştı.

Vatan haini olsaydı yasaklı yıllarında ülkeyi terk ederdi

BÜLENT İPEK
"Oğlum olsa askere göndermezdim" sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan Bülent Ersoy'a annesi sahip çıktı: Bülent vatan haini değil. Öyle olsa yasaklı olduğu dönemde Fransa'nın vatandaşlık teklifini kabul ederdi!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Vatan haini olsaydı yasaklı yıllarında ülkeyi terk ederdi
Bülent Ersoy'un 'Popstar Alaturka' yarışmasında şehitlere saygı duruşunun ardından "Oğlum olsa askere göndermezdim" şeklindeki sözleri gündeme bomba gibi düştü. Bazı kesimler Ersoy'a destek verirken, bazıları da eleştirdi. Annesi Necla Poyraz ise Halkı askerlikten soğutmak' iddiası ile hakkında soruşturma açılan Ersoy'a sahip çıktı.

Yanlış yorumlandı
Bülent Ersoy'un annelerin acılarını paylaşmak için öyle konuştuğunu asla vatan haini olmadığını belirten Necla Poyraz, şunları söyledi: "Bence Bülent orada Amerika ile PKK'yı kastetti. Annelerin içinin yandığını söyledi. Sekiz yıllık yasaklı olduğu dönemde Fransız hükümeti Bülent'i vatandaşlığına davet etti. Bülent o yasağa rağmen gitmedi. 'Niye vatanımı terk edeyim. Yasak koydular diye vatanımı asla terk etmem' dedi. Bu kadar vatanını seven bir insan, nasıl hainlik içinde olabilir? Bülent'i yanlış yorumladılar ona çok üzüldüm. Benim evladım vatan haini değil."

Acılara tercüman
Necla Poyraz, kendi oğlu olsa askere gönderip göndermeyeceğine ilişkin sorumuza önce "Oğlum olsaydı o zaman düşünürdüm. Şimdi hiçbir şey düşünemiyorum" yanıtını verdi. Ardından şunları söyledi: "Neyse kanun herkesin çocuğu askere gidecek. Gayet tabii. Benim çocuğum asker düşmanı hiç değil. O da o manada söylemedi. Ben doğurduğum evladımı çok iyi tanırım. Annelerin acılarının tercümanı oldu. O asla vatan haini değil. Annelerin endişesini o şekilde dile getirdi."
Haberin fotoğrafları