kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kalburabastı

Yoğurdu, şekeri, yağı, rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra kabartma tozu karıştırdığınız unu ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin. Rendenin iri tarafına bastırıp, yağlanmış tepsiye bırakın. Tüm hamur bitince orta ısılı fırında kızarana kadar pişirin. Bu arada tencereye suyu ve şekeri koyun. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Vanilyayı da ekleyip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çekip, soğuyunca servis yapın.

Malzemeler
*
4 çorba kaşığı yoğurt
* 1 su bardağı yağ margarin ve sıvıyağ karışık)
* 1 çay bardağı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 3,5 su bardağı un
* 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:
*
3 su bardağı şeker
* 3 su bardağı su
* 1 çay kaşığı vanilya