kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Portakallı ekmek

Bir çorba kaşığı şeker ve mayayı yarım su bardağı ılık suya koyup kabartın. Kalan su, portakal kabuğu rendesi, iki çorba kaşığı portakal kabuğu ve tereyağını, yağ eriyinceye kadar ısıtın. Geniş bir kapta unun yarısını, tuzu ve muskatı karıştırın. Ortasına, yağlı karışımı ve kabaran mayayı ekleyin. Kalan unu ilave edip, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru beş dakika daha yoğurun. Yağlanmış bir kaba koyup, bir iki kez daha kabın içinde yumruklayarak çevirin, üzerini havlu ile kapatıp, ılık bir yerde hamur iki katı kabarana kadar dinlendirin. Kabardıktan sonra tekrar yoğurun ve merdane açarak oval bir şekil verin. Hamurun ince ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın, uç kısımlarını alta kıvırarak kapatın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzerini kapatıp, tekrar bir saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
* 1.5 su bardağı su

* 3 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi

* 2 çorba kaşığı portakal kabuğu

* 2 çorba kaşığı tereyağı

* 1 çorba kaşığı şeker

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 4 su bardağı un

* 1 çay kaşığı muskat

* 1 tatlı kaşığı yaş maya