kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Mozaik rosto

Etin üzerine 3 bardak su koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşlanmış sebzeleri, tuzu, karabiberi, mantarı, fıstığı, üzümü, maydanozu, galeta ununun yarısını ve 2-3 çorba kaşığı et suyunu ilave ederek karıştırın. Haşlanmış etleri koyup, harmanlayın. Yağlı kağıda galeta unu ve fıstık serpin. Hazırladığınız harcı uzunlamasına yerleştirin, sıkıca sarıp rulo yapın. Bir gece dolapta beklettikten sonra, keskin bir bıçakla dilimleyin. Etrafındaki kağıtları temizleyip, fırında ısıtarak sıcak servis yapın.

MALZEMELER
* 500 gr. sotelik et
* 1 havuç
* 1 kereviz
* 1 patates (küp şeklinde doğranmış)
* 1 çay bardağı bezelye
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çorba kaşığı fıstık (kavrulmuş)
* 1/2 demet maydanoz
* 1 su bardağı galeta unu
* 6 adet mantar
* 1 kaşık fıstık
* Karabiber
* Tuz

Künefe
Tereyağını eritin. Kadayıfı bir kaba koyun. Tereyağını üzerinde gezdirerek iyice harmanlayın. Tabak büyüklüğünde bir tavaya birkaç avuç kadayıf yayın, üzerine tuzsuz peynir koyun. Peynirin üzerini kadayıfla kapatın ve sıkıca bastırın. Ocakta çevirerek iki yüzünü de kızartın. Künefenin iki yüzü de kızarınca servis tabağına alın. Bu işlemi kadayıf bitene kadar yapın. Suyu, şekeri ve limon suyunu bir tencerede 10 dakika kaynatın. Şerbeti sıcakken künefenin üzerine dökün. Üzerini fıstıkla süsleyerek sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
* 500 gr. kadayıf
* 200 gram tuzsuz dil peyniri
* 200 gram tereyağı
* 2 su bardağı su
* 1.5 su bardağı şeker
* 1 çorba kaşığı limon suyu

Pirinç çorbası
Tencereye sıvıyağ, rendelenmiş domates veya salçayı koyun ve soteleyin. 4 su bardağı et suyunu ve soğanı (bütün olarak) tencereye ekleyin. Kaynayınca pirinç ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tuz, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave ederek servis yapın.

MALZEMELER
* 4 su bardağı et suyu
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 soğan
* 2 domates veya 1 çorba kaşığı salça
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1/2 demet maydanoz
* 1 çorba kaşığı nane