kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Bonkör salata
Tozşekeri ve tuzu karıştırıp salatalıkların üzerine serpin ve harmanlayın. Yarım saat buzdolabında bekletin. 2 çorba kaşığı zeytinyağında fıstığı, ekmek kırığını ve üzümü kavurup, soğutun. Soğuyan salatalığa, çarliston biberi, havucu, kıvırcık marulu ve mısırı ilave edip, karıştırın. Hardal, sirke, mayonez, pul biber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ufak bir kavanozda çalkalayarak karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip, harmanlayın. Servis tabağına alın. Fıstık, üzüm ve ekmek serpip, servis yapın. Dilerseniz zeytinle de süsleyebilirsiniz.

Malzemeler
*
1/2 kg. salatalık (ince pul doğranmış)
* 1 adet orta boy havuç (ince pul doğranmış)
* 8-10 yaprak kıvırcık marul (elle iri parçalanmış)
* 1 adet çarliston biber
* 3 çorba kaşığı mısır
* 8 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı yer fıstığı
* 1/2 su bardağı iri ekmek kırığı
* 2 çorba kaşığı sultani üzüm
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı mayonez
* 1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
* 1 adet limon suyu
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı tuz