kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Kol böreği
Rendelenmiş soğanı bir kaşık yağ ile kavurduktan sonra haşlanmış patateslerin üzerine döküp, karabiber, tuz ve kırmızıbiberle tatlandırın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp, yumurta, yoğurt, oda sıcaklığında margarin ve tuz koyun. Biraz ılık su ile yumuşak bir hamur yapıp, bezelere bölün. Bezeleri oklava ile açarak bir ucuna patatesli harç koyun ve rulo şeklinde sarıp, U şekli verin. Uçlarını içine döndürün. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Tepsiye dizip, üzerine yağ sürün ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Malzemeler
*
500 gram un
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 150 gram margarin veya tereyağı
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 yumurta
* Biraz ılık su
* Tuz
İçi:
*
2 adet haşlanmış patates
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 1 kaşık sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızıbiber
Fırın sütlaç
Pirinci suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sütü tencerede kaynatıp, pirinci, şekeri, nişastayı ilave edin ve iyice karıştırın. Ateşte boza kıvamına gelene kadar pişirin. Yumurta sarılarını ilave ederek karıştırın. Fırına dayanıklı kaselere paylaştırın. Kaseleri bir tepsiye dizin. Tepsiye 2 parmak su koyun. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine tarçın serperek servis yapın.

Malzemeler
*
1 kilo süt
* 1.5 su bardağı şeker
* 1 çay bardağı kırık pirinç
* 1 yumurta sarısı
* 1 fiske tuz
* 1 çorba kaşığı nişasta
* Tarçın
Yayla çorbası
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye koyun ve suyu ilave ederek kaynatın. Kaynayınca ocağı kısın ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir kasede yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Çorbanın suyundan biraz alın ve bu karışıma ekleyerek ılık olmasını sağlayın. Yavaş yavaş karıştırarak tencereye ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağı ile sıvıyağı tavada naneyle birlikte kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin.

Malzemeler
*
5 su bardağı su veya et suyu
* 1 su bardağı kırık pirinç
* 2 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 yumurta sarısı
* 1 limon suyu
* Nane
* Tuz
* Kırmızıbiber
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı tereyağı