kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şehit uzman çavuş Murat Bağatur'un (üstte) 1 yaşında bir kızı vardı. Ardahanlı komando çavuş Atalay Şeker'in ailesi ise acı haberle yıkıldı.

Operasyonun üçüncü gününde 8 şehit

Sınır ötesi harekâtın üçüncü gününde biri binbası 8 asker şehit oldu. Operasyon başladığından bu yana şehit olan asker sayısı 15'e yükseldi. Dün şehit olan askerlerin isimleri şöyle: Binbaşı Zafer Kılıç, üsteğmen Gürcan Ulucan, astsubay çavuş Ahmet Deniz Varol, uzman çavuş Murat Bağatur, er Burhan Küçükkartal, er İbrahim Öymen, er Yusuf Özmen, komando çavuş Atalay Şeker, Düşen helikopterde şehit olan İzmirli pilot üsteğmen Gürcan Ulucan (27)'la ilgili haber dün akşam saatlerinde ailesine bildirildi. Kara harekâtı sırasında şehit olan Binbaşı Zafer Kılıç'ın ise 11 yaşında bir kızı ve 5 yaşında bir oğlu olduğu belirtildi. Aslen Elazığlı olan şehit binbaşının yakınlarına "Bana bir şey olursa Ankara'ya gömün" diye vasiyet ettiği öğrenildi. Kılıç için bugün Ankara Kocatepe'de askeri tören düzenlenecek.

'VATAN SAĞ OLSUN'
3 yaşında bir oğlu bulunan şehit astsubay Deniz Varol'un cenazesi ise bugün Salihli'de toprağa verilecek. Komando uzman çavuş Murat Bağatur'un (31) Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesindeki evinde gözyaşı ve gurur hâkim. Bitlis'te görevli 2 yıllık evli ve 1 yaşında kızı olan 4 yıllık uzman çavuş Murat Bağatur'un acı haberini alan babası Kemal Bağatur, "Vatan sağ olsun" diye konuştu. Bağatur'un cenazesi Hatay'a gönderildi. Harekâtın ikinci günü şehit düşen komando çavuş Atalay Şeker'in (20) Ardahan'daki baba ocağına da ateş düştü. Tezkeresine 150 gün kala şehit düşen çavuşun annesi Aydanur Şeker, "Acımız büyük ama bir tane yine yetiştiriyorum, onu da göndereceğim. Vatan sağ olsun" diyerek gözyaşı döktü. Terhisine 65 gün kala şehit olan Kayserili komando çavuş Yusuf Özmen'in ise, operasyon bölgesine gideceğini ailesinden sakladığı belirtildi.