kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Trabzonlu İbrahim Gedik'in cenaze törenine 10 bin kişilik bir kalabalık katıldı.

Şehitler gözyaşı ve öfkeyle uğurlandı

Kuzey Irak'taki operasyonda şehit düşen 5 asker, dün gözyaşları içinde memleketlerinde toprağa verildi. Törenlerde PKK'ya büyük öfke yağdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Şehitler gözyaşı ve öfkeyle uğurlandı
Kuzey Irak'ta şehit olan 5 askerimiz memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Bingöl'de mayına basarak şehit olan astsubay üstçavuş Emre Bolat da Eskişehir'de defnedildi.

* DİYARBAKIR: Terhisine 2 ay kala şehit olan komando er Erkan Aslan'ın memleketi Diyarbakır'ın Balaban köyünde düzenlenen cenazesine 3 bin kişi katıldı. Anne Nezire ve ablası Seher Aslan Kürtçe ağıtlar yakarken, köylüler de "Kahrolsun Apo" sloganları attı.

* TRABZON: Şehit istihkam er İbrahim Gedik, Trabzon'da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. İskenderpaşa Camisi'nde öğle namazının ardından düzenlenen törende şehidin babası Abdurrahman, ağabeyleri Emin ve Habip, ablaları Düriye ve Makbule Gedik gözyaşlarına boğuldu.

* KONYA: Şehit astsubay kıdemli çavuş Selam Kemer'in (25) cenazesi, Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Mahmuthisar köyünde, yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Dede Selam Kemer ise kalp krizi geçirdi. Şehidin kız kardeşi Emine Kemer, "Ben teğmen olacaktım. Onun üstünde bir rütbeye sahip olacaktım. Ama şehitlik rütbesinin üstünde rütbe yok'' diyerek ağladı.

* ÇANAKKALE: Şehit piyade er Gökhan Özkan için Çanakkale'nin Yenice ilçesinde Merkez Camisi'nde tören düzenlendi. Cenaze namazını kıldıran Çanakkale Müftüsü Kamil Baran teröristlere seslenerek, "Teslim olursanız kurtulursunuz, yoksa bizlere bir şey yapamazsınız. Ya aklınızı başınıza alın ya da Allah belanızı verecektir. Ordumuz sizin belanız olacaktır'' diye konuştu.

* KIRIKKALE: Önceki gün şehit düşen 20 yaşındaki komando er İbrahim Ülger'in cenazesi Kırıkkale'de yapılan askeri törenden sonra toprağa verildi. Kıbrıs'ta şehit düşen ağabeyinin ardından bu kez oğlunu Kuzey Irak'ta şehit veren Ali Ülger, "Vatan sağolsun" dedi.

* BİNGÖL: Bingöl'de önceki gün mayına basarak şehit olan 6 aylık evli astsubay üstçavuş Emre Bolat (28) dün Eskişehir'de kılınan öğle namazının ardından düzenlenen hazin bir tören sonrası, Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.
Haberin fotoğrafları