kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BİRİ BİNBAŞI 8 ŞEHİT... Genelkurmay Başkanlığı, operasyon bölgesinde çekilen yeni fotoğraflara dün de internet sitesinde yer verdi. Çatışmalarda dün biri binbaşı olmak üzere 8 askerimiz şehit düştü. Toplam şehit sayısı 15'e yükselmiş oldu.

Bordo Bereliler peşlerinde

PKK'nın askeri kanadının başı Murat Karayılan'ın da bulunduğu elebaşlarını yakalamak için Bordo Bereliler operasyon yapıyor. Çatışmalarda dün 33 terörist etkisiz hale getirildi, 8 asker de şehit düştü ..
Sınır ötesi harekâtın 3'üncü gününde de Mehmetçiğin Kuzey Irak'taki yürüyüşü devam etti, terör yuvaları da birer birer imha ediliyor. Komandolarla teröristler arasında sık sık sıcak temas sağlanırken, TSK'nın gözbebeği Bordo Berelilerin de, örgütün lider kadrosunun peşinde olduğu belirtiliyor. Bin kadar Bordo Bereli'nin hedeflerinin başında örgütün sözde ana karargâh komutanı "Cemal" kod adlı Murat Karayılan geliyor.

CEMİL BAYIK DA LİSTEDE
Hedefteki bir diğer isim ise "Cuma" kod adlı Cemil Bayık. PKK'nın 2 numaralı ismi konumundaki Bayık'ın da Kandil'de olduğu ve Murat Karayılan'la rakip olduğu bildiriliyor. Örgütün bir diğer söz sahibi ismi ise Rıza Altun... Avusturya'da gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılıp ülkeyi terk etmesine göz yumulan Altun, sözde başkanlık konseyi üyelerinden. O da Murat Karayılan gibi silahlı mücadelenin ön planda tutulmasını savunuyor ve halen Kandil'de olduğu belirtiliyor. Hedefteki bir diğer isim ise PKK'nın kurucularından olduğu belirtilen dış ilişkiler sorumlusu "Hüseyin Ali" kod adlı Mustafa Karasu. Apo'ya göre iyi bir "provokatör" olan "Abbas" kod adlı Duran Kalkan, "Fuat" kod adlı istihbarat birim sorumlusu Ali Haydar Kaytan, Suriye uyruklu terörist Fehman Hüseyin'i yakalamak için de, Bordo Bereliler aralıksız operasyon düzenliyor.

MEHMETÇİK KANDİL'E YÜRÜYOR
Bu arada Kuzey Irak'ta terörist unsurlarlar çatışmalar da aralıksız devam ediyor. Terör örgütünün bir kampının bulunduğu Metina ve Şemkil bölgesinde, önceki gece komandolarla PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışma dün de devam etti. Bamerni ve Kadışeyh hattından iki kol biçiminde ilerleyen Mehmetçiğe, Kobra helikopterler, tank ve obüs topları ateş desteği sağlıyor. Dün sarp bir araziye sahip Haftanin kampına yaklaşık 5 bin askerle yürüyen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Diyarbakır'dan kalkan jetler de havadan destek veriyor. Dün sabah saat 07.00'den itibaren saat 15.30'a kadar aralıklarla dört kez Diyarbakır'daki 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden çok sayıda F-16 ve F-4 savaş uçağı kalkış yaparak Haftanin kampını vurdu. Kamp ve çevresinde 500 PKK'lının bulunduğu belirtiliyor. Bu arada kısa menzilli top taşıyan 5 bin kadar komandonun da Kandil'e doğru ilerlediği kaydediliyor. Reuters Haber Ajansı da, 25 tankın daha bölgeye gönderildiğini ileri sürdü.