kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Saddam sonrası en büyük harekât

DIŞ HABERLER
Dünya medyasının gözü Kuzey Irak'ta. Washington Post gazetesi, Türkiye'nin kara harekâtını "Saddam'ın Nisan 2003'te düşmesinden sonraki en büyük operasyon" olarak yorumladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Saddam sonrası en büyük harekât
Dünya medyası, dördüncü gününe giren kara harekâtına yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Uluslararası basın-yayın organlarında Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonuna ilişkin şu yorumlar yer aldı:

EN BÜYÜK OPERASYON - Washington Post (ABD): Türkiye'nin düzenlediği kara harekâtı Saddam rejiminin düştüğü Nisan 2003'den beri Irak'a yapılan en büyük operasyon. Peşmergeler de vatanlarını savunmakla operasyonlara seyirci kalmak arasında kaldılar.

ASIL AMAÇ MESAJ - Guardian (İngiltere): Türkiye, kendisini güçlü ve egemen bir ülke olarak gördüğünü gösterdi. Ayrıca operasyon PKK'nın Kuzey Irak dağlarındaki üslerini yok etmenin yanı sıra uluslararası toplumun dikkatini PKK'nın Irak'ta devam eden varlığına çekmeyi de hedefliyor.

HUKUK GÜVENİ - Independent: (İngiltere): Ankara, uluslararası hukukun kendisine, Irak'ta üslendiğini tahmin ettiği 3 bin asiyi vurma hakkını verdiğini söylüyor.

SİVİL KAYIP YOK - VOA (ABD): Şimdiye kadar sivil kayıp olduğuna ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

KIRMIZI ÇİZGİNİN ÖTESİ - Arabnews (Suudi Arabistan): PKK'nın yeni kuşakları Türkiye'yi provoke etti. Ancak operasyon ile sağlanacak kazanımlar Ankara'nın beklentilerinin altında olacaktır. Komşunun komşuyu işgali kırmızı çizgileri çiğnemesi demektir ve bilinmezlerle doludur.

GATES'TEN HATIRLATMA - Deutsche Welle (Almanya): ABD Savunma Bakanı Roberts Gates, ekonomik önlemler de alınması konusunda Ankara'yı uyardı.

ABD VE AB ENDİŞELİ Haaretz (İsrail): ABD ve AB operasyonun uzamasından ve Irak'ta peşmergelerle Türk güçlerinin çatışmasından endişeleniyor. Bu tarz bir istenmeyen gelişme, ABD tarafından desteklenen Bağdat hükümetinin çöküşü anlamına gelir.

KANDİL SADECE GAZETECİ- LERE KAPALI - Houston Chronicle (ABD): Kandil Dağı ve çevresindeki bölgelere gazeteciler dışında isteyen herkes rahatlıkla girebiliyor. PKK'lı liderler ABD'ye kızgın. Bu arada Avrupa'daki bazı basın yayın organları ile gazetelerin, PKK'nın sempatizanlarına çağrı yaptığı bir bildiriye yer vermesi de dikkat çekti.