kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Polat özür dilemeli

Cüneyt TÜRKMEN / SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de dün akşam lig sonuncusu Kasımpaşa'yı konuk eden Galatasaray, sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekip, en yakın rakibi F.Bahçe'nin de Bursa'ya yenilmesiyle yakaladığı çok önemli avantajı kullanamadı. Yazarlar, yenilginin faturasını yine Feldkamp'a kesti...

LEVENT TÜZEMEN: POLAT ÖZÜR DİLEMELİ (SABAH)


Fenerbahçe'nin sürpriz yenilgisi Leverkusen önünde dağılan Galatasaray'ın toparlanması ve puan farkını açması adına büyük avantajdı. Bu motivasyonu sağlayacak kişi Kalli'ydi. Ama Adnan Polat'ın gözdesi (!) ve tam yetki verdiği Kalli, kadro kurarken deney yapmaya kalkınca Galatasaray sıradan bir takım haline dönüştü...

Uğur Tütüneker de hocası Kalli'ye hocalık dersi verdi. Şimdi Adnan Polat, "Kalli'ye verdiğim tam yetki yüzünden aldığımız Leverkusen hezimeti ve Kasımpaşa yenilgisi nedeniyle özür diliyorum" demeli.

KAZIM KANAT: KALLİ'YE SAYGIM YOK (SABAH)

Türk futbolseveri şunu dese: "Biz aptal mıyız?" Bu sorunun cevabını bir spor yazarı olarak veremem. Neden veremem; şundan:
1-G.Saray, tarihinin en önemli maçı olan Leverkusen karşısına neredeyse yedeklerle çıkıyor...
2-Daha yakın zamanda Manisa maçının 3 gollü kahramanı Hakan Şükür yedek kulübesinde. Şükür'ü cezalandırarak yedek yapmak Galatasaray'ı da cezalandırmak anlamına gelmez mi?...

3-Önceki gün Zico, Galatasaray maçını düşünerek neredeyse ikinci takımını sahaya sürdü. Bursa'ya yenildi ama "Benim için en önemli maç Galatasaray" mesajını verdi. Diyelim ki Zico hata yaptı. Peki Feldkamp ideal 11'i oynatarak, yani Fenerbahçe maçını ikinci plana atarak doğru mu yaptı?...

4- G.Saray taraftarı, Kasımpaşa Antrenörü Uğur Tütüneker'e hak ettiği bir sevgi gösterisinde bulundu. Bu harika bir tablo... Ama aynı sevgi F.Bahçe'ye gittiği için Fatih Akyel'den esirgendi.

... Ligin birincisi Galatasaray ile sonuncusu Kasımpaşa arasında ilk yarıdaki futbola bakarak şunu diyebiliriz: Farkları yok. Sahanın en pahalı futbolcusu Lincoln en kötü futbolcu oldu. Demek ki takım olmak önemli.

BÜLENT TULUN: ULEMA NE DER? (FOTOMAÇ)

Hafta arası Almanya'da onur kırıcı tarihi bir yenilgi alarak yurda dönen Galatasaray, dün de ligde sadece 3 galibiyeti olan Kasımpaşa karşısında çok önemli haftada mağlup olarak büyük bir sürprize imza attı! Aslında esas dikkat edilmesi gereken, alınan yenilgiden çok ortaya konan beyhude futbol ve yasaksavar gibi oynayan 3-4 futbolcu idi. Galatasaray tarihinin en yüksek transfer ücreti ödenerek alınan Lincoln, gerek oynamaya çalıştığı oyun, gerekse yüz ifadesi ve psikolojik durumu itibarıyla Galatasaray bütçesine çok ciddi bir kazık geçirmiş durumda...

Geçen hafta Konya'da oynanan maça ve saha koşullarının olumsuzluğuna bağlanan Leverkusen rezaletinden sonra futbol için her şeyin müsait olduğu böyle bir ortamda alınan mağlubiyet, bakalım ulema tarafından nasıl değerlendirilecek?...

ZAFER ERTEM: BİR TOKAT DAHA (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe ve Sivasspor'un puan kaybı yaşadığı kritik haftada Kasımpaşa'yı konuk eden G.Saray, kazansa zirvede hatırı sayılır bir avantaj elde edecekti. Teknik direktör Kalli sahaya yine sürpriz bir kadro çıkardı...

Bayer Leverkusen hezimeti sonrası ligdeki kayıp üç puan ile zirvede avantaj gitti, Fenerbahçe ile hafta içinde oynanacak rövanş maçı öncesi moraller dibe vurdu...

BÜLENT TUNCAY: G.SARAY'DA ARTÇI ŞOK (FOTOMAÇ)

Galatasaray yalancı baharda açan ancak son bir baskın yapan karla çiçeklerini döküp kuruyan "meyve ağacı" gibi oldu. Yabancısız, yıldızsız, tamamı yerli kadrosuyla başlayan büyük çıkışın çiçeklerini kurutan Almanya'da yaşadığı "soğuk duş"tu. Artçı etkileri ise düne miras kaldı. Feldkamp'ın Leverkusen hezimetinin ardından kadroda revizyona gitmesi bekleniyordu. Ama yaşlı Alman yine herkesi şaşırtmayı başardı...

... F.Bahçe ve Sivas'ın kayıplarını değerlendiremeyen G.Saray için, yalancı bahardan sonra gelen "kara kış" kalıcı olabilir. Tabii F.Bahçe ve Beşiktaş maçlarını lehte bitiremezlerse.

YAŞAR YALÇIN: FIRSAT TEPTİLER (FOTOMAÇ)

Büyük takımlarda ne hikmetse hocalar bir macera arıyor. F.Bahçe'de Zico yapar da Kalli durur mu? Ligde çok önemli bir maça çıkıyorsun. Yenersen en yakın rakibine 4 puan fark atacaksın. Son derece kritik bir karşılaşma ama Alman hoca bunları elinin tersiyle itmek için her şeyi yaptı...

Galatasaray bu mağlubiyetle şampiyonluk yolunda büyük bir darbe aldı. Bundan sonra önünde Fenerbahçe ile hafta içi bir Fortis Türkiye Kupası, hafta sonu da ligde bir Beşiktaş karşılaşması var. Artık, sarı-kırmızılı futbolculara büyük iş düşüyor. Sezon başından beri onları bu kadar kötü görmedim. Kendilerini affettirmenin tek yolu bu iki derbide çıkıp giydiği formalarının hakkını vermeleri.

KANAT ATKAYA: TARİHE GEÇMEK (HÜRRİYET)

Önce bir Leverkusen faciası ki; evlerden ırak. Sonra da ligin sonuncu sırasına demir atmış, bugüne kadar çıktığı maçlarda sadece 16 gol üretebilmiş (Maç başına bir gol düşmüyor), önümüzdeki sezonun hesaplarına girişmiş Kasımpaşa'dan gol yeniyor. Gol bu, atıldığı gibi yenmesi de gayet normaldir.

Hoş, Galatasaray golü organize bir atak neticesinde yemedi. Daha önce 11 kez Galatasaray'la oynamış olan ve bu maçlarda 3 golü bulunan mütevazı Kasımpaşa, Erhan Küçük'ün enfes serbest vuruşuyla öne geçti.

Fenerbahçe'nin umulmadık yenilgisi, Sivas'ın sahasında berabere kalması, bu maçı Galatasaray açısından ferahlığa açılan kapı haline getirmişti.

Fakat Bay Feldkamp bazı futbolcuların pankart tutarken tanıştığı "yabancı" bir kadro tercih etti.

Barusso kaliteli bir futbolcu fakat yerini yadırgayıp durdu ki; sonuna kadar haklıdır. Carrusca oyundan alınırken protesto edildi. Niye ki?.. Çocuğu alıp getirdiler, bir torba para verdiler, sonra "Beğenmedik seni, oynatmayacağız" dediler. Oturduğu yerde para kazanırken kendi de "Haydi adiyos koçlar!" diye kalkıp gitmedi tabii. Tüm Kasımpaşa camiasını kutlarım. Galatasaray'ın dünkü kadrosu da rahat olabilir; tarihe böyle geçmek nasip oldu arkadaşlara.

İLHAN SÖYLER: YAKIŞTI MI? (HÜRRİYET)

OYNAK olma Kalli? 5-1'lik Bayer Leverkusen bozgununun faturasını güvendiğin futbolculara kesip, kenara atma? Sen belki diyorsun ki "Böyle bir kadro sahaya sürdüm. Gördünüz mü?" Ama sürdüğün kadroya bak...

Peki sorarım sana Kalli, Lincoln dün akşam nerede oynuyordu? Ben çözemedim. Sağ kulvar boş. Onu orada sağ kanat diye göremiyorsun. Lincoln de kafasına göre sahada takılıyor, sağ kanat Allah'a emanet.

Peki şimdi sana soruyorum Sayın Kalli: Sen değil miydin, o gençler için Lincoln gibi yıldızları karşısına alan? Ne oldu, bir tek Leverkusen'in 5 gol atması mı onları formsuz yaptı gözünde? Halbuki sana yakışan inandığını sahaya sürüp arkasında durmaktı. 30 yıldır bu işin içindesin, ben de öyleyim. Sana skora göre sahaya takım sürmek yakışmıyor.

RIDVAN DİLMEN: REZİL FUTBOL (MİLLİYET)

Galatasaray'ın oyun sistemi kolay değil diyoruz hep. Böyle presle koca sezonu bitiremezsin

Hafta içi farklı mağlup olmuşsun, Avrupa defterini kapatmışsın. Taraftarın üzgün. Bunun üzerine ligde en yakın rakibin Fenerbahçe bir gün önce sahasında yenilmiş. Kazanırsan Fenerbahçe ile farkı 4'e, Beşiktaş ile de 5'e çıkaracaksın. Üstelik mesafe de artık kısalmış durumda. Büyük avantaj yakalıyorsun. Hatta bir derbi kaybetme lüksün bile doğuyor.

Lincoln'den hiç bahsetmiyorum. Adım atacak hali yok. Barusso'yu ise bir Leverkusen maçında, bir de dün izledim. O annesinden kaleye şut vurmak için doğmuş. Ayıptır ya, sahanın her yerinden de şut mu atılır Allah aşkına!

Kısacası Galatasaray bu yenilgiyle büyük bir fırsatı kaçırdı.

TURGAY ŞEREN: 3 PAS YAPAMADAN BİTTİ (AKŞAM)

Yazımın başlığı Galatasaray takımının dün Kasımpaşa karşısında oynadığı futbolun, tanımıdır, anlatımıdır.

Kasımpaşa, puan cetveline bakın, en dipte.

Galatasaray da lider değil mi! Kasımpaşa, futbol olarak her şeyi Galatasaray'dan daha güzel yaptı. Ayağa pası oynadı. Defanstan çıkarken, pası veren futbolcu hemen boşa kaçtı ve futbol oynamaya çalıştı ve oynadı da.

Şimdi sorarım size; ne yaptı bu 5 yabancı! Rakip kalede yüzde yüzlük gol pozisyonu yok. Evet baskı var, Kasımpaşa kalesine doldur boşalt var. Ve buna da "futbol" diyen sahada 11 tane Galatasaraylı futbolcu var.

Yazıklar olsun!

Fizik gücü düşmüş, kendine güvenini kaybetmiş. Ama Kalli onu yine 11'e koyuyor. Kalli'yi de alkışlayalım. Kasımpaşa takımını yürekten alkışlamak lazım.

Bu maçı canlı, yahut televizyondan izlemeyenler çok şey kaybetti diyebilirim.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 23 15 6 2 46 18 51
2 Fenerbahçe 23 15 5 3 48 25 50
3 Beşiktaş 23 15 4 4 36 23 49
Tümünü göster...
4 Sivas 23 15 3 5 34 17 48
5 Kayseri 23 12 8 3 38 18 44
6 Trabzon 23 9 5 9 33 29 32
7 Denizli 23 8 5 10 29 30 29
8 G.B. Oftaş 23 7 7 9 24 25 28
9 Ankaragücü 23 7 7 9 23 31 28
10 G.Birliği 23 7 6 10 34 33 27
11 Bursa 23 6 9 8 24 26 27
12 Gaziantep 23 7 5 11 26 36 26
13 İ.B.B. Spor 23 6 7 10 29 32 25
14 Konya 23 7 4 12 26 44 25
15 Ankaraspor 23 5 8 10 23 29 23
16 Ç.Rize 23 6 4 13 24 46 22
17 V.Manisa 23 5 6 12 32 43 21
18 Kasımpaşa 23 4 3 16 17 41 15
Haftanın Maçları
23. Hafta
 Denizli 1  
  Beşiktaş 2  
 Gaziantep 1  
  G.B. Oftaş 1  
 G.Birliği 6  
  Konya 1  
 Fenerbahçe 0  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 1  
  Ankaragücü 2  
 Ankaraspor 0  
  Kayseri 3  
 Sivas 0  
  Ç.Rize 0  
 Trabzon 2  
  V.Manisa 2  
 Galatasaray 0  
  Kasımpaşa 1  
Haftanın Maçları
24. Hafta
 Ankaraspor Gaziantep  
 Konya Trabzon Cuma 20:00  
 Kasımpaşa G.Birliği Cumartesi 13:30  
 V.Manisa İ.B.B. Spor Cumartesi 13:30  
 Ankaragücü Fenerbahçe Cumartesi 19:00  
 Kayseri Denizli Pazar 13:30  
 Ç.Rize G.B. Oftaş Pazar 13:30  
 Bursa Sivas Pazar 15:00  
 Beşiktaş Galatasaray Pazar 19:00