kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Seda Sayan

Seda Sayan hiçin teki, Bülent şarlatan gibi!

* Konservatuvarlı biri olarak müzikteki assolistlik tartışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Petek Dinçöz assolist mi sizce? Son assolist kim?
Petek assolist olur mu! Komik! Yaşayan son assolist Muazzez Abacı.

* Peki ya Bülent Ersoy?
Bülent Ersoy 2-3 senedir assolistlik yapmıyor, jüri üyeliği yapıyor. 'Popstar Alaturka'da resmen şarlatanlık yapıyor. Giydiği kıyafetler nedir öyle? Sen assolist misin ki öyle çıkıyorsun oraya? Assolistliğini tuvaletleriyle tatmin ediyor, sesiyle değil. Programda onun oturduğu yere özel bir ışık koymuşlar. Ne sağa kımıldıyor, ne sola. Bazen kamera yandan alıyor yüzünü ve ortaya iğrenç bir yüz çıkıyor. Dua etsin o ışıkçıya; sayesinde taşbebek gibi oturuyor. Bir de sürekli nota okuyup, o çocukları ezmiyor mu, "Ben konservatuvarlıyım" demiyor mu... Kendisi Üsküdar Musiki Cemiyeti'ndedir. Orası çok iyi bir kurumdur ama konservatuvar değildir. Bülent'in artık yaşı aldı başını gidiyor. Arkasında bir imza bırakmak istiyorsa, bir konservatuvar açsın, hayır konserleri versin.

* Son assolist dediğiniz Muazzez Abacı da jüri üyeliği yapıyor ama...
O programda da hazmedemediğim şey; Seda Sayan ve İbrahim Tatlıses'in sahneye Muazzez Abacı'dan sonra çıkmaları. Bence o ne yaptığını hala anlayamadığım Seda Hanımefendi ile İbrahim Tatlıses, iki elinden tutup kraliçe gibi getirmeliler Muazzez Abacı'yı sahneye. O bir dev! Diğer ikisi, onun yanında nasıl kral ve kraliçe gibi çıkabilirler ki sahneye? Bir de hakaret ediyorlar kadıncağıza! Hiç dediğim bunlar işte! Hadi İbrahim Tatlıses eşsiz bir ses. Ama Seda Sayan bugüne kadar ne yaptı ki sanat adına, 'Yetiş Bacım'cılık oynamaktan başka!