kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Evdeki Yabancı, Tatlı Kaçıklar, Ayrılsak da Beraberiz, Metropalas, Dünya Varmış, Aliye ve Kader, Simge Selçuk'un rol aldığı dizilerin bazıları.

Şöhretin cazibesi beni değiştiremez

'Aliye' dizisinin yuva yıkan Leyla'sı olarak hafızalara kazınan, şu sıralar ise 'Elveda Derken'de rol alan Simge Selçuk, Cosmo'ya verdiği röportajda şöhretin cazibesine asla kapılmadığını söyledi..
Televizyon izleyicilerinin 'Ferhunde Hanımlar' dizisiyle tanıdığı, ardından 'Aliye'deki Leyla rolüyle hafızalara kazınan güzel oyuncu Simge Selçuk'u şu sıralar 'Elveda Derken' dizisinde iddialı bir avukat rolünde izliyoruz. Simge Selçuk'un oyunculuk serüveni yedi yaşındayken Ankara'da başlamış. 'Cosmo Dergisi' kariyerinde emin adımlarla ilerleyen Selçuk ile İstanbul'daki hayatı ve oyunculuk üzerine konuştu...

* Küçüklükten beri hedefiniz oyunculuk muydu?
Ben oyunculuk dışında bir tek resim yapabiliyordum. Yani iki meslek dışında başka bir iş yapamazmışım gibi geliyordu. Ankara Çocuk Radyosu'nda dublaj eğitimi alırken çevremizde de tiyatrocu ağabeylerimiz, ablalarımız vardı. Biz de hep onlar gibi olmak istedik. Liseyi bitirdikten sonra Ferhunde Hanımlar dizisinde genç oyuncuya ihtiyaç oldu. Ben de hemen o ekibe dahil oldum. 17 yaşında başladım çalışmaya. Sonra Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girdim. Bir yandan çekimler, bir yandan okul devam etti.

FERHUNDE HANIMLAR OKULDU
* Ferhunde Hanımlar dizisi size neler kattı?
O dizide çok şey öğrendim, benim için ikinci bir okul oldu. Çok iyi tiyatro sanatçılarıyla oynama şansına sahiptim. O dönemde herkesin izlediği samimi, sıcak bir diziydi. Sonra okul bitti, dizi de bitti. Ankara'da oyunculuk anlamında yapılacak çok şey yoktu. Devlet tiyatrolarında da çalışmak istemedim. Ya memur gibi çalışacaktım ya da İstanbul'da büyük denizlerde yüzmeye başlayacaktım. 1999 yılında her şeyi göze alarak geldim İstanbul'a.

* 'Asla oynamam' dediğiniz roller var mı?
Daha önce oynadığım rolün benzeri bir rol teklif edilirse oynamak istemiyorum. Yani sonraki işte aynı tarzda bir rolü tercih etmiyorum. Aliye dizisinden sonra benim canladırdığım Leyla karakteri sahiciymiş gibi akıllara kazındı. Ve sonrasında bana hep oradaki Leyla karakteri gibi evli erkekle beraber olan ikinci kadın gibi roller gelmeye başladı. Bu tip rolleri oynamaya devam etsem sadece bu tip oyunculuk yapabilirmişim gibi algılanır. Şöyle düşünüyorum; sanki ben bir lunaparka girmişim, atlı karıncaya da binmek istiyorum, dönme dolaba da. Aynı işi tekrar tekrar yapmak istemiyorum. Yoksa 'Şunu oynamam, bunu oynamam' diye bir kaprisim yok. Tabii ki her rolü oynamaktan keyif alırım.

* Oyunculuk size neler hissettiriyor?
Çok büyük bir deşarj sağlıyor. İnsanın hayatında çok büyük problemleri olsa bile sette aklına gelmiyor. O an insana inanılmaz bir enerji geliyor. Bütün oyuncularda böyledir, sadece bende değil. Mesela ben şimdi hastayım. Çekime gitsem hastalık biter, burnum bile akmaz stüdyoda. İnsan başka bir moda geçiyor. Çok keyifli tabii. İnsan kendiyle yarışıyor. Ben hiçbir zaman uç noktalarda yaşamadım, dengeli bir insan olduğumu düşünüyorum.

OYUNCU DOĞMADIM
* Şöhret size ne ifade ediyor?
Oyuncu olarak doğmadım, oyunculuk bana verilmiş bir meslek. Bu yüzden oyunculuğun cazibesine, şöhretine kapılmam, belki de çocukluktan beri içinde olduğum için. Normal bir iş yapıyorum, magazin programına falan çıkmayı da tercih etmiyorum. Çünkü seyirci canlandırdığınız rolle ilgili olarak inanmıyor o zaman size. Gerçek karakterinizle o kadar tanınırsınız ki ne yapsanız faydası olmaz. Bunlardan dolayı izleyiciler bilinçli. Bazı oyuncular var, her gün magazin ve haber programlarında boy gösteriyorlar. O zaman da dizileri başlıyor, iki bölüm sonra bitiyor. Çok fazla dizi var, seyirci artık seçiyor.

* Düzenli izlediğiniz dizi var mı?
Bıçak Sırtı... İnanılmaz çekimler var. Herkes çok iyi oyuncu orada.
Haberin fotoğrafları