kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Iraklılar Türkiye'nin kardeş ve akrabası"

İLİŞKİLİ HABERLER
"Iraklılar Türkiye'nin kardeş ve akrabası"
Erdoğan: Dost ve kardeş Irak halkına karşı olumsuz bir yaklaşım içinde olmayacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak'ta hedefe ulaşmasının ardından en kısa zamanda dönecektir.

Gül: Irak halkı Türkiye'nin kardeş ve akrabasıdır. Şanlı ordumuz güç arazi ve hava şartlarına karşın, çok etkili bir harekât gerçekleştiriyor.

Çiçek: Devletin tüm kurumlarının mutabakatı tamdır.

Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik operasyonunun ardından Türkiye siyasetinin tepesinden açıklamalarda operasyonun kesinlikle bölgedeki PKK unsurlarına yönelik olarak yürütüldüğünün ve sivil halkın zarar görmemesi için büyük bir özen gösterildiğinin altı çizilirken Türk ve Kürt halklarının kardeşliğine özel bir vurgu yapıldı.

TAMPON BÖLGE YOK
Harekâta ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George Bush'u telefonla arayıp bilgilendirdiğini söyledi. Erdoğan, ABD ile olan saat farkı nedeniyle Başkan Bush'u gece yarısı aradı. Başkan Bush, Başbakan Erdoğan'dan herekât ile ilgili bilgileri 5 saat gecikmeyle almış oldu. Erdoğan gerek görüldüğünde operasyonların zaman zaman devam edeceği mesajını verirken, TSK'nın operasyondan sonra Irak'ın kuzeyinde tampon bölge oluşturacağı iddialarını, "Silahlı Kuvvetlerimiz hedeflerine ulaştıktan sonra en kısa sürede geri dönecektir" sözleriyle yalanladı. Erdoğan, vatandaşları da birlik ve beraberliğe davet etti: "Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, devletimize, milletimize sadakatimizi, bağlılığımızı en üst düzeyde gösterme günüdür" Başbakan, harekâta katkı sağlayan askerleri, "subayından erine kadar kahramanlar" olarak niteledi ve sözlerini kendisiyle özdeşleşen, seçmene ve vatandaşlara hitabında kullandığı, "Allah yar ve yardımcınız olsun" diye bitirdi. Erdoğan'ın Kürt halkına da mesajı vardı: "Dost ve kardeş Irak halkına karşı olumsuz bir yaklaşım içinde olmadık, olmayacağız."

GÜL'ÜN MESAJI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yazılı açıklamasında "Şanlı ordumuz, güç arazi ve hava şartlarına rağmen, bölücü terör örgütüne karşı etkili bir harekât gerçekleştirmektedir" dedi. Gül, "Zor anlarında defalarca kucak açtığımız ve dostane yardım elimizi uzattığımız Irak halkı Türkiye'nin kardeşi ve akrabasıdır'' ifadesini kullandı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise "Devletin tüm kurumlarının mutabakatı tamdır. Harekâtın çerçevesiyle ilgili tüm taraflara bilgi verilmiştir" dedi.

Haberin fotoğrafları