kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ana muhalefet destek verdi

CHP ve MHP liderleri sınır ötesi kara harekâtına destek verip, operasyonun terör sorunu tümüyle bitene kadar sürmesini istedi..
Parça kalmasın
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik sınır ötesi kara harekatını "Gecikmiş olsa da önemli bir karar" diye değerlendirdi. Harekâtın terör sorunu kalıcı bir şekilde gündemden çıkıncaya kadar sürdürülmesini isteyen Baykal, "Gerek uluslararası desteği gerekse askeri hazırlıkları bir daha ne zaman bu şekilde sağlayabiliriz, bilemeyiz. Destek ve hazırlık varken sonuç alınmalı. Ameliyat yaparken içeride parça unutulmaz, çok kararlı olmalıyız" dedi. Baykal, dün Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'e yaptığı ziyaret sonrasında kara harekatı ile ilgili soruları yanıtladı.

İŞBİRLİĞİ ŞART
Kara harekatı sürerken Türkiye'nin Kuzey Irak ve Irak ile ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini de belirten Baykal, "Bu ortamda dikkat edilmesi gereken temel nokta, askeri operasyonların yanı sıra başka önlemlerin de alınması, başka adımların da kararlılıkla atılmasıdır. Kuzey Irak'ta yaşayan insanlara karşı güzel niyetleri, iş birliğini sağlamaya dönük somut adımlar üzerine de durulmalı. Kuzey Irak halkına iyi niyet açılımı da yapılmalı" dedi.