kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beksa hisseleri satılıyor

Yeni Haber
Sabancı Holding ve NV Bekaert SA, Beksa Çelik Kord Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerinin yüzde 50'sinin satılmasına yönelik niyet mektubunu imzaladı.

Satış sürecinin tamamlanmasıyla Bekaert, halihazırda yüzde 50'sine sahip olduğu Beksa'nın tüm hisselerini satın almış olacak. Yapılan devir işleminin bedeli 40.3 milyon Euro olarak öngörülüyor.

Sabancı Holding'ten yapılan açıklamada, Sabancı ve NV Bekaert SA'nın, Beksa Çelik Kord Sanayi ve Ticaret AŞ hisselerinin yüzde 50'sinin satılmasına yönelik niyet mektubunu imzaladığı kaydedildi. Satış sürecinin tamamlanmasıyla Bekaert, halihazırda yüzde 50'sine sahip olduğu Beksa'nın tüm hisselerini satmış olacağının vurgulandığı açıklamada, yapılan devir işleminin bedeli 40.3 milyon Euro olarak öngörüldüğü ifade edildi.

Hisse devir işlemleri gerekli izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından tamamlanacak.

Merkezi İzmit'te bulunan Beksa, çeşitli otomotiv, sanayi ve bina uygulamaları için çelik tel ürünleri ve Dramix metal tel üretimi yapıyor. Yaklaşık 330 çalışanı bulunan Beksa'nın 2006 yılı satışı 80 milyon Euro.

Sabancı Holding Lastik, Takviye Malzemeleri ve Otomotiv Grup Başkanı Turgut Uzer yaptığı açıklamada, "Beksa, müşteri portföyü yapısı ve pazardaki değişmeler nedeniyle, Sabancı Holding'in uzun vadeli stratejilerinden uzaklaştı. Uzun yıllardır ortaklığımızı sürdürdüğümüz Bekaert ile, Beksa hisselerinin satışı konusunda bir anlaşma yaptık. Kendilerine yirmi yıldır süren işbirliğimiz için teşekkür ediyorum ve bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum" dedi.

Bekaert Grup Başkan Yardımcısı Marc Vandecasteele ise bu anlaşma ile Beksa'nın, Bekaert'ın global üretim portföyüne entegre olmasının sağlanacağını belirterek, "Beksa büyümekte olan yerel lastik pazarının ana tedarikçisi olmasının yanı sıra ihracat üssü olarak da gelişimini sürdürecek" değerlendirmesi yaptı.

(ANKA)