kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emir Özdabak

Saati kişi başı 200 dolara özel uçakla uçmak mümkün!

MELTEM ERSOY
Uçak kiralama ve çözüm şirketi Chapman-Freeborn geçen yılki 4 bin 500 VIP uçuşundan 100'ünü Türkiye'ye getirdi. Yurtiçi uçuş fiyatı kişi başı 200 dolardan başlarken, lüks özelliklerine göre 7 bin Euro'ya kadar çıkıyor..
Dünyanın en büyük uçak kiralama aracılık ve çözüm şirketi 450 milyon dolar cirolu Chapman-Freeborn, Türkiye'deki VIP uçuşlarındaki talep artışını dikkate alarak 2006 ortasında İstanbul'da ofis açtı. 20 ülkede faaliyet gösteren Chapman-Freeborn'un Türkiye yetkilisi Emir Özdabak, geçen yıl tüm dünyada gerçekleştirdikleri 4 bin 500 uçuştan 100'ünü Türkiye'ye getirdiklerini söyledi. Türkiye'ye gelen yabancıların genelde Birleşik Arap Emirlikleri'nden ya da ABD ve Avrupalı olduğunu vurgulayan Özdabak, "Türkiye'ye çok fazla gelen Rus olmasına rağmen, onların genelde kendi uçakları olduğu için kiralamayı tercih etmiyorlar" şeklinde konuştu. Özdabak, sadece uçak kiralamadıklarını, istenmesi halinde limuzinle evden alınmadan otele transfere ya da yemek rezervasyonuna kadar her türlü çözümü sunduklarını anlatarak, Türkiye'de daha çok üst düzey yöneticiler tarafından tercih edildiklerini belirtti.

PRESTİJ SAĞLIYOR
Özdabak, "Daha önce işadamları ya arkadaşının uçağına biniyor ya da kaptanlar aracılığıyla kiralık uçak buluyorlardı. Artık daha kurumsal yöntemlerle uçak kiralamak prestij imkanı sağlıyor" diye konuşurken, uçak kiralamanın maliyetinin istenen uçağın özelliklerine göre değişiklik gösterdiğini kaydetti. Özbadak, şöyle konuştu: "Örneğin İstanbul'dan özel uçakla Antalya'ya gitmenin fiyatı bin 500 dolar ile 7 bin Euro arasında. Kaç kişi olduğunuza göre fiyat değişmiyor, 8 kişilik uçaklar olduğu için ister tek kişi ister 8 kişi binersiniz. Yani en düşük modelle 8 kişi, kişi başı 200 dolara uçabilirsiniz. Yurt dışı olarak düşündüğümüzde de, örneğin İstanbul'dan New York'a gitmek isterseniz, yaklaşık 100-120 bin $ tutar." Özdabak, Türk müşterilerden ekstrem talepler gelmediğini belirtirken, "Daha çok futbol kulüpleri, patronlar ve onların misafirleri, üst düzey yöneticiler ve sanatçılar tercih ediyor. Biz uçan herşeyi kiralıyoruz. Bu kargo uçağı da olabilir, yolcu uçağı ya da ambulans uçağı da olabilir. Ama şu an VIP uçuşlara ağırlık veriyoruz. Türkler en çok Dubai, Ukrayna ve Rusya destinasyonlarını kullanıyor."
Haberin fotoğrafları