kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kar, sebze-meyveye yüzde 40 balığa yüzde 100 zam yağdırdı

Ebru ERDOĞAN EKONOMİ
Yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapanınca, özellikle İstanbul'a mal taşıyan pek çok kamyon da yollarda mahsur kaldı. Sebze-meyve halleriyle balık hallerinde fiyat artışları gözlendi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kar, sebze-meyveye yüzde 40 balığa yüzde 100 zam yağdırdı
Türkiye'nin beyazlara büründüğü, İstanbul'u da etkisi altına alan kar yağışı, meyve ve sebze halleriyle balık hallerinde de hareketlenmeye neden oldu. Mal taşıyan kamyonlar kapanan yollar nedeniyle yolda kalınca fiyatlar da zamlandı. Balık fiyatlarında yüzde 100'e varan artışlar görülürken sebze ve meyve fiyatlarında ise ortalama yüzde 7 ila 40 arasında artış oldu. Antalya Tüccarlarla Dayanışma Derneği Başkanı Adalet Yandık, Kapıkule'den giriş yapan tırların bir kısmının, olumsuz yol şartları nedeniyle durdurulduğunu söyledi.

HALE GELEN MAL AZALDI
Kar nedeniyle yolların kapanması, meyve ve sebze arzını da olumsuz etkiledi. Türkiye'nin dört bir yanına malın gittiği Antalya Toptancı Hali Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, havaların bir anda soğuması ve etkisini gösteren kar nedeniyle Antalya'daki hale gelen mal sayısında da düşüş olduğunu söyledi. Bunun, başka illere giden sebze ve meyveyi de etkilediğini anlatan Ecemiş, "Bize az mal gelince, gönderdiğimiz sebze meyvede de azalma oldu. Bir de kamyonların yolda kaldığını düşünürsek arz eksiği nedeniyle fiyatların yükselmesi çok normal" dedi.

TIR'LARIN YOLA ÇIKIŞI DURDU
Antalya Tüccarlarla Dayanışma Derneği Başkanı Adalet Yandık da pek çok kamyonun yolda kaldığını, İstanbul'a ulaşabilenlerin ise geri dönemediğini belirterek, "Yurtdışından gelen tırların bazılarının durdurulduğunu öğrendik. Yolda kalan kamyonları da düşündüğümüzde fiyatların arttığını görüyoruz. Eğer yolda kalan kamyonlardaki sebze ve meyvede donma tehlikesi olşursa, fiyatların birkaç gün içinde eskiye döneceğini düşünmüyorum" diye konuştu. İstanbul Balık Müstahsilleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Menekşe de balık taşıyan kamyonların yolda kaldığını ifade ederek, hale giren balık sayısında dün düşüş yaşandığını anlattı. Menekşe, normal havalarda hale balık taşıyan 40 kamyon olduğunu, olumsuz hava şartları nedeniyle bu sayının 10'a indiğini kaydetti.
Haberin fotoğrafları