kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hiç fark etmez

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'deki maçta Galatasaray, Konyaspor'u 1-0 yendi. Basında çıkan yorumlar şöyle;

LEVENT TÜZEMEN: HAKAN'I DA KURTARDI (SABAH)


Ümit Karan "Serseri mayın" tanımına uyan bir golcü. Hangi takıma, ne zaman ve nerede çarpacağı hiç belli olmuyor. Bazen zorluk derecesi yüksek ve "Jenerik" olacak güzellikte gollere imza atıyor. Zaman geliyor taraftarlara "Bu nasıl kaçar?" diye saç baş yolduruyor. Ama bir gerçek var ki; "Kırılma noktası" sayılacak maçlarda sahneye hep Ümit Karan çıkıyor; golünü atıyor ve Galatasaray kazanıyor. Galatasaray, kaza yapabileceği bir viraj olan Konya deplasmanını da yine Karan'ın golüyle geçti.

Karan attığı kritik golle sadece Galatasaray'ı zirvede tutmadı, Hakan Şükür'ü de kurtardı.

Buzlu ve kaygan zeminlerde kaleye şut denemek golü bulmak için futbolda bir kuraldır. Bu kuralı uygulayan Karan, attığı golle bu sezon Galatasaray'a Kasımpaşa ve Bursa maçlarından sonra tek başına galibiyeti getirdi. Gol hızlı bir hücumla geldi, Serkan'ın topu rakipten çalışı, Arda'nın topu Barış'ın koşu yoluna çabuk oynaması mükemmeldi. Gol sonrası Topal, Hakan ve Ayhan acelecilikten basit golleri kaçırdı. Son 10 dakikada Galatasaray'ın skoru korumak için geriye yaslanması "Büyük takım" felsefesine yakışmadı.

GÜRCAN BİLGİÇ: MAZERET ZAMANI DEĞİL (SABAH)

Bu maçın sonucunu değil, neden oynandığını tartışacağız bir süre... Yönetmelikler; "Şartlar maçın oynanmasına izin vermezse, bir gün sonraya ertelenir" hükmünü içeriyor. Ama G.Saray yönetimi de, profesyonelleri de bu kararı olumlu karşılamadı. Perşembe günkü UEFA Kupası maçına daha az dinlenerek, gecikerek veya daha az hazırlanarak gideceklerini ifade ettiler.

Fakat farklı yorumlardan hissettiğim kadarı ile " Bizi bu sahada oynattılar, sakatlarımız oldu, daha az dinlendik. Leverkusen'e yenilirsek, sorumlusu biz değil, maçımızı ileri tarihe erteleyemeyenlerdir" mazereti üretilmek isteniyor. Ya da 'mazlum' edebiyatı ile gereksiz bir "Haksızlığa uğruyoruz" gündemi oluşturulmaya çalışılıyor. Rizespor maçı öncesinde Tunca Hazinedaroğlu'nun Rizesporlular'a hakem hakkında "Sizi yakacak" iddiasında bulunması gibi...

İki takımın da maça asılması, kazanmak için denemeler yapması ve vazgeçmeden oynaması takdir edilmeli. Galatasaray; Ayhan'ın dönüşünü moral olarak kabul etmeli, sakatları için dert yanmadan çare üretmeli.

ZAFER ERTEM: SIRA GELDİ ALMAN'A (FOTOMAÇ)

Olumsuz hava koşullarına, çiçeği burnunda federasyonun maçı oynatıp oynatmama kararsızlığı da eklenince korkulan oldu. İki takım da sakkatlıktan çekiniyordu, Cimbom 3 kayıp verdi. Karlar temizlenmiş ama gece boyu esen rüzgâr nedeniyle saha beton gibi olmuştu. Tüm futbolcular dikkatli olmaya çalıştıysa da G.Saray sakatlıktan nasibini aldı. Sarı-kırmızılı yöneticilerin Futbol Federasyonu'na isyanı bundandı. Yöneticiler, 2 gün sonra oynanacak Leverkusen maçının önemini anlatmaya çalıştılar federasyona ama onları ikna edemediler. Söke söke alınan üç puana tam üç sakat verdi G.Saray, Avrupa sınavı öncesinde...

... Sonuç olarak; G.Saray bir taşla iki kuş vurdu Konya'da. Hem federasyona hem de Konya'ya attı golünü. Sıra geldi Leverkusen'e, haydi hayırlısı diyelim...

BÜLENT TULUN: ÜMİT KARAN (FOTOMAÇ)

Önemli bir UEFA Kupası maçı öncesi rakibi cumartesi günü Almanya'da Karlsruher maçı oynarken, Galatasaray üç günlük bir maceradan sonra Konya'da çok zor bir lig mücadelesi yaptı ve kazandı. Bu kazanç, Galatasaray'ın şampiyonluk yolundaki çok önemli dönüm noktalarından birisidir. Acemi federasyon, ne yapacağını bilmez bir halde karar veremeyerek, en kötü kararın bile kararsızlıktan daha iyi olduğunu gösterirken, Galatasaray'ı da müthiş bir yorgunluğun içine itti.

Takımın en iyi adamına gelince. Şüphesiz bu iyilerin arasında en iyiydi, adı da Ümit Karan'dı. Birkaç ay evvel yöneticiler tarafından otel lobilerinde yollanacağı söylenen Karan, nasıl bir futbolcu olduğunu ortaya koymaya başlayınca bu gaflar da yapanların eksisine yazıldı. Son dakikada kendi kalesinde gol vuruşunu engelleyerek ve golünü de atarak bir hücum oyuncusunun yapması gerekenin en az beş katını yaparak maçın adamı oldu.

TANJU ÇOLAK: HİÇ FARK ETMEZ (FOTOMAÇ)

Bir gol atıp, bir tane de kurtaran Ümit Karan, Aslan'ı zafere taşıdı Rakipleri bastırmasa Konya maçı ertelenirdi. Zaten doğrusu buydu


Bence Konya-G.Saray maçında futbol ve skordan önce karşılaşmanın neden ısrarla dün oynatıldığı konuşulmalı. Perşembe UEFA'da önemli bir maça çıkacak G.Saray, rakiplerinin baskısının kurbanı oldu gibi geliyor bana. Aksi taktirde bu şartlarda oynanmamalıydı.

Sakatlanan Uğur'un yerine Serkan'ın oyuna girmesi ile G.Saray 2. yarıya iyi başladı. Arda'nın driplingleri ve gollük pasları ile hareketlenen Cimbom, baskısını artırdı. Ümit Karan, attığı gol dışında 2 de gollük pas verdi ve iyi bir pivot santrfor olduğunu gösterdi. Konya'nın en net pozisyonunda topu kesen de yine oydu. Hakan 3-4 pozisyon buldu ama kullanamadı. Bu da onun klasındaki bir oyuncuya hiç yakışmadı. Sonuç olarak; G.Saray kar-buz demeden hızını kesmeden yoluna devam etti.

İLHAN SÖYLER: ÜMİT HAMLESİ (HÜRRİYET)

G.SARAY'da kişisel yetenekleri iyi olan oyuncu çok, ama zorlu hava ve zemin şartları ilk bölümde sonuca gitmeyi zorlaştırdı.

İkinci bölümde ise lider olan G.Saray bu şartlara alışıp Servet, Emre, Ayhan, Arda ve Ümit Karan gibi oyuncuların rollerini algılaması ile rahatladı. Hakan Şükür dün belki de birçok gole imza atmış bir şekilde sahayı terk edebilirdi. Kralın skora ulaşamamasının tek nedeni "Pozisyonlarda zaman ayarlamalarını iyi yapamaması" idi. Haftalardır asistleri ile konuşulan Ümit Karan ise bu kez başrole soyundu.

Golde her şeyi hızlı gördü ve atik davrandı. Topa olan temasını daha hızlı yapıp beklenen hedefe ulaştı. Bu da zaten onun hamurunda var. G.Saray 3 puanı kazanırken, Uğur'u kaybetmesi gerçekten üzücü.

Konya'da G.Saray son bölümlerde biraz sallanır gibi oldu, eline geçen fırsatlarda farkı kaçıran G.Saray, son anda Ümit'in hamlesi ile acı biber yemekten kurtuldu. Bu arada maçın hakemi Barış Şimşek de görevini layıkıyla yaptı.

RIDVAN DİLMEN: HAK ETTİLER (MİLLİYET)

Galatasaray uzun süredir liderlik koltuğunda oturuyor. Ancak Konyaspor maçı ertelendiği için pazartesi günü oyuncular kalktıklarında bir baktılar ki lider değiller. Bu durum karşılaşmaya konsantre olmalarında ekstra katkı sağladı.
Konya'daki yetkililer bir gecede iyi çalışmışlar. Sahayı oynanır hale getirmişler. Bu hafta Kayseri, Ankara ve İstanbul'da izlediğimiz maçlara göre kıyaslarsak, kötünün iyisi bir zemin vardı. Leverkusen maçı öncesi tek korkulan olay sakatlıktı. Maalesef Uğur'un dizinden ciddi sakatlanmasıyla o da oldu.

Sahanın en iyi ismi Ümit Karan ile birini değerlendirdiler. Sahanın en iyi oyuncusu derken attığı golden dolayı değil, çok koşması ve sürekli yer değiştirmesi nedeniyle Ümit'i ön plana aldık. Kenarlara kaydı, kendi hazırladığı pozisyonun devamında da golü yaptı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 22 15 6 1 46 17 51
2 Fenerbahçe 22 15 5 2 48 23 50
3 Sivas 22 15 2 5 34 17 47
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 22 14 4 4 34 22 46
5 Kayseri 22 11 8 3 35 18 41
6 Trabzon 22 9 4 9 31 27 31
7 Denizli 22 8 5 9 28 28 29
8 G.B. Oftaş 22 7 6 9 23 24 27
9 İ.B.B. Spor 22 6 7 9 28 30 25
10 Ankaragücü 22 6 7 9 21 30 25
11 Gaziantep 22 7 4 11 25 35 25
12 Konya 22 7 4 11 25 38 25
13 G.Birliği 22 6 6 10 28 32 24
14 Bursa 22 5 9 8 22 26 24
15 Ankaraspor 22 5 8 9 23 26 23
16 Ç.Rize 22 6 3 13 24 46 21
17 V.Manisa 22 5 5 12 30 41 20
18 Kasımpaşa 22 3 3 16 16 41 12
Haftanın Maçları
22. Hafta
 Ç.Rize 2  
  Fenerbahçe 4  
 G.B. Oftaş 0  
  Sivas 1  
 Bursa 2  
  İ.B.B. Spor 2  
 Beşiktaş 3  
  Ankaraspor 2  
 Kayseri 3  
  Gaziantep 1  
 V.Manisa 1  
  G.Birliği 2  
 Kasımpaşa 1  
  Denizli 0  
 Ankaragücü 0  
  Trabzon 2  
 Konya 0  
  Galatasaray 1  
Haftanın Maçları
23. Hafta
 Denizli Beşiktaş Cuma 20:00  
 Gaziantep G.B. Oftaş Cumartesi 13:30  
 G.Birliği Konya Cumartesi 13:30  
 Fenerbahçe Bursa Cumartesi 19:00  
 Ankaraspor Kayseri Pazar 13:30  
 Sivas Ç.Rize Pazar 13:30  
 İ.B.B. Spor Ankaragücü Pazar 13:30  
 Trabzon V.Manisa Pazar 15:00  
 Galatasaray Kasımpaşa Pazar 19:00