kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Koton, minyon Çinlileri balık etli gösterecek koleksiyon hazırlıyor

ESEN EVRAN
Uzakdoğu'ya Ağustos 2008'de Hong Kong'dan adım atmaya hazırlanan Koton, 2009'dan sonra da 700 milyon dolar cirolu Giordano Grup ile Çin pazarına girecek..
Çalışan orta sınıf Türk kadınını, yılda 10 bin parçalık koleksiyonla yakalayan hazır giyim markası Koton, gözünü şimdi de ufak tefek Çinli kadınlara dikti. 2010 yılında Çin'deki lüks tüketim pazarının ABD'yi geçeceği yolundaki projeksiyonlardan hareketle Uzakdoğu'ya ilk adımı Hong Kong'dan atacak olan Koton'un Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Çin'e de bölgenin en büyük perakende grubu olan 700 milyon dolar cirolu Giordano ile girecek. Koton'u dünya devi Çin'e taşıyacak bu grup, Yılmaz Yılmaz'ın bugünlerde sonucunu heyecanla beklediği ve finalist olduğu Dünya Perakende Ödülleri'ndeki rakiplerinden biri.

AĞUSTOS'TA UZAKDOĞU
* Yurtdışı planlarınızda yeni bölgeler var mı?
Uzakdoğu'daki ilk Koton mağazası Hong Kong'da Ağustos 2008'de açılacak. 2009 yılından sonra da Çin pazarına girme planları yapıyoruz. Çin'e bölgenin en büyük perakende grubu 700 milyon dolar cirolu Giordano ile birlikte gireceğiz. Giardano, 1981'de kurulmuş ve 30 ülkede 1700'ü aşkın mağazası var. Bu projemiz plan doğrultusunda gerçekleşirse 2011'de Hong Kong ve Çin'de Koton mağazalarıyla 100 milyon dolar ciro yapabileceğimizi düşünüyorum. 2010 yılından itibaren Çin'deki lüks tüketimin Amerika'yı geçmesi bekleniyor. Ya çok pahalı Avrupalı markalar var, ya da yerel markalar var. Bizim gibi "Hızlı Moda" kategorisinde yarışan markalar için pazarda boşluk var. Buradaki en önemli sorun Uzakdoğulu kadınların Batılı beden ölçülerinden hayli farklı olan ölçüleri. Çinliler daha çok casual giyinmeyi tercih ediyorlar ve kat kat giyiniyorlar, giyimlerini aksesuar ile tamamlamayı tercih ediyorlar.

* Farklı bir tasarım ekibi mi olacak?
Tabii kesimler, dikişler farklı olacak. Bizim kadınlarımız ince görünmeye çalışırken Çinliler daha düz hatlı vücutlara sahip oldukları için var olanı vurgulamak istiyor. Onları özel dikiş numaralarıyla biraz daha yuvarlak hatlı ve balık etinde göstermeye çalışacağız. Bunun için bir süredir çalışıyoruz.