kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İkinci albüm çalışmalarım devam ediyor. Bu, alaturka tarzında bir albüm olacak.

Gündüz paça boyu alıp gece şarkı söylüyor

İLKER GEZİCİ / MAGAZİN
Akmerkez Vakkorama'nın müdürü Turgut Reyhan ilk albümü 'Hasretim'i çıkardı. Reyhan: 40 senelik hayatımın her anı müzik oldu ancak tercih yapmak durumunda kalırsam 23 senemi verdiğim mağazacılığı seçerim..
Erzincan'da altı kardeşin en küçüğü olarak 1966'da dünyaya gelen Turgut Reyhan, babasının aldığı ansiklopedileri karıştırarak öğrendiği pek çok şeyi kendi hayatına yansıtmaya çalışır. Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde üç yıl müzik eğitimi alır. Bu arada da iş hayatına atılır ve önce Çukurova Grubu'nda adından da Beymen ve Vakko da çalışır. Sonra da Akmerkez Vakkorama da yönetici olur, halen mağazanın yöneticiliğini yapan Reyhan, geçen ay bir pop albümü çıkardı. Adı da çok manidar, uzun yıllardır süren müzik uğraşısını anlatıyor özetle: 'Hasretim'...

SEZEN DİNLEMEYE GELDİ

* Sahneye nasıl çıktınız?
Moda dünyasında yer alan biri olarak insanlarla iç içeyim. Sosyal bir zenginlik olsun diye yola çıktım. Kapkara Bar'ın sahipleri ile olan arkadaşlığım sebebiyle Dr. Bilal'e vokal yaptım. Küçük sahne deneyimlerim oldu. Eğlenmek için gittiğim yerlerde bile Burak Kut'tan Fatih Erkoç'a kadar pek çok sanatçı bana mikrofon uzatmaya başladı. 1995'te Kapkara'nın işletmecisi Nükhet Hanım ve Zeynep Bostancı'nın desteğiyle Levent'te bir mekanda şarkı söylemeye başladım. Daha sonra Nispet, Şamata, Keops, Cilveli Meyhane, Dedikodulu gibi mekanlarda sahne aldım.

* İlginç anılarınız var mı?
İlk sahnemde iki saatlik program hazırladım. Benim gibi biri için çok iddialıydı. Bir saati tamamen Sezen Aksu şarkıları, ikinci bölümde de sadece alaturka şarkılar söyleyecektim. Sahneye çıktım Sezen Aksu şarkılarından birini okudum. Devamını getiremedim, hemen alaturka bölümüne geçtim. Çünkü karşı masamda Sezen Aksu oturuyordu. Hiç beklemediğin bir ortamda Sezen Aksu'yu görmek inanılmaz bir olay. Ara verdiğimde yanına gittim, durumu anlattım, "Alaturkaları çok iyi okudun, benim şarkılarımı da söyle" diye destek verdi. 'Bir Leyla Bir Mecnun' şarkısını beraber okuduk. Çok keyifliydi.

* Albüme nasıl karar verdiniz?
Etrafımda çok büyük bir auram, çok kuvvetli bir elektriğim vardır. Özgüvenim de yüksektir. Stil olarak zengin bir yaşam sürmek istediğim için bu yönümü de müzikle ön plana çıkartmam gereğini duydum. Yani, eleştirilerden korkmadan, polemiklerden ve ticari anlayıştan çok uzak bir albüm yaptım. Sosyal bir hobi olarak piyasa çıkardığım bir albüm olsa da kendi sahne performansımın çıtasını yükseltmek adına iddialı. Müzik dünyasındaki kirlilik de beni çok rahatsız etti. Bence ölçülü bir albüm oldu.

MAĞAZACILIĞI SEÇERİM

* Ailenizden ya da iş çevrenizden bir destek gördünüz mü?
İş hayatım bana çok destek oldu. İçinde bulunduğum konum sebebiyle çevrem geniş. Edindiğim dostluk sayesinde sahne hayatım şekillendi. Gündüz giyinen müşterim akşam sahne aldığım yerlere geldi. Etrafınızda çıtası ne kadar yüksek insan olursa siz de onlara ulaşmak için çabalıyorsunuz. Sizi hedef koymaya ve o hedefe ulaşmaya teşvik ediyorlar. Altı kardeşiz hepsi işlerinde çok başarılı. Diş hekimi, elektronik mühendisi var. Ben de çok uğraşıyorum.

* Birini seçmeniz gerekirse, müzik mi mağazacılık mı?
Müzik hayatımın bir parçası. Mağazacılıkta danışmanlık görevine kadar geldim. Beni tetikleyen, bu aşamalara kadar getiren ve var olmamı sağlayan Vakko'dur. Müzik bir hobi ama profesyonelce devam etmesini sağlıyorum. Neticede onlar beni kovana kadar ben buradayım. Ama birini seçmem gerekirse mağazacılığı seçerim.
Haberin fotoğrafları