kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Genç erkeklere âşık olmasıyla tanınan Aysel Gürel, bir dönem Serkan Özdoğan'la ilişki yaşamıştı.

En güzel şarkılar en çılgınca yaşam

Esin ÖVET MAGAZİN
Türkolog, edebiyat öğretmeni, oyuncu ve şair olan Aysel Gürel 82 yıl boyunca, milyonlarca kadının cesaret edemediği bir hayat yaşadı..
İstanbul'da pazar günü yaşamını yitiren Aysel Gürel, söz yazdığı şarkılarla Türk müzik dinleyicisinin hayatını renklendirdiği gibi diğer yandan farklı yaşam tarzıyla da adından söz ettirmişti. Başkaları için şaşırtıcı olan onun için asla şaşırtıcı değildi. 72 yaşında, ressam Emre Ertürk'e yarı çıplak poz verdi. Üstelik bunu yaparken Türkiye'nin en güzel kadını olduğunu iddia edip "Türkiye'nin Jennifer Lopez'iyim" dedi. Güzelliğine vurgu yapan Gürel, ilerlemiş yaşına rağmen sık sık menopoza girmediğini de söylerdi. Hatta kısa süre önce çocuk sahibi olmak istediğini kaydetmişti.

ORTAÇ İÇİN KİTAP YAZDI
Aşk şarkıları yazan Aysel Gürel aşka âşıktı... Özellikle kendinden yaşça çok küçük erkeklere... 70'li yaşlarında Serdar Ortaç'a âşık olup, "Senin İçin Sana Değil" isimli bir kitap yazdı. Kıyafetleri ile kendine özgü bir tarz yaratan Gürel, özellikle iri çerçeveli gözlükleri ve peruklarıyla dikkat çekti. Bir başka özelliği ise sokaktaki çöpleri karıştırıp, bulduğu bazı parçaları evine getirmesiydi. Evine misafir istemeyen Gürel, bu nedenle koltuklar yerine tabure kullanırdı. Ünlü söz yazarı, hastalığından önce Gürel-Hürol Gürol kardeşlerin klibinde rol almış ve ikizlerden biriyle çok ateşli bir biçimde öpüşmüştü. Son nefesini kızları Müjde ve Mehtap Ar'ın kollarında veren Gürel, geride yüzlerce yeni şarkı bıraktı. Sezen Aksu ile yeni çıkacak albüm çalışmalarını hasta yatağında yaptı. Bu şarkılardan bazıları, Aksu önderliğinde "Vefa" adlı albümde toplanacak. Gürel bu albümde Aksu'nun söylediği şarkıya vokal yapmak için, hasta yatağından kalkıp stüdyoya girmişti. Türkiye'de milyonlarca kadının yapmaya cesaret edemediğini yaşayan Aysel Gürel, bugün Teşvikiye Camisi'ndeki törenden sonra Zircirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.