kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kosova'daki kutlamalar sabaha kadar sürdü. Halk havai fişekler eşliğinde eğlendi.

KKTC: Kosova'nın bağımsızlığına selam

Kosova'yı kutlayan KKTC Cumhurbaşkanı Talat, "Kimliğini koruyan, özgür yaşamak için büyük acılara katlanan ve mücadelesini hâlâ sürdüren Kıbrıs Türk halkı adına Kosova ve halkını içtenlikle kutluyorum" dedi..
25 yıldır dünyanın görmezden geldiği KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kosova'nın bağımsızlığını, "kimliğini koruyan, özgür yaşamak için büyük acılara katlanan ve mücadelesini hala sürdüren Kıbrıs Türk halkı adına" içtenlikle kutladı. Talat, Kosova'nın bağımsızlık ilanı nedeniyle yayımladığı mesajda, şunları kaydetti:

AB'YE MESAJ
"Kosova'nın bağımsızlığını selamlıyorum. Kosova'nın bağımsızlığının, dünyamızın istikrarı için büyük önem taşıyan Balkanlar'daki güvenlik ve işbirliğini olumlu yönde etkilemesini umuyorum. Bu bağımsızlığa karşı çıkanların; hiçbir halkın, başka bir halkın yönetimi altında yaşamaya zorlanamayacağını dikkate alarak, ortaya çıkabilecek sorunlara işbirliği ile çözüm bulunması için katkı yapmalarını diliyorum. Kosova halkının iradesine saygının gereği yerine getirilmeli ve yeni devlete yardımcı olunmalıdır." Talat, "özellikle Avrupa Birliği'nin karşı karşıya bulunduğu sorumlulukların bilinciyle hareket edeceğini umduğunu" belirterek, şunları kaydetti: "Avrupa Birliği'nin, Kıbrıs sorununda hala acısını çekmekte olduğumuz hataları tekrarlamayacağına inanarak genişlemenin bu zor ve karmaşık sorunu çözümleyen önemli bir araç olarak kullanılmasının son derece isabetli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bağımsızlığa giden süreçte dünyanın sempatisini ve desteğini toplayan politikalarla bugünkü uluslararası saygınlığı yakalayan Kosova liderliğinin bu başarısını da selamlıyorum. Kimliğini koruyan, özgür yaşamak için büyük acılara katlanan ve mücadelesini hala sürdüren Kıbrıs Türk halkı adına Kosova'yı ve Kosova halkını içtenlikle kutlar, dünya uluslar ailesi üyeliğinin insanlığa ve dünya barışına hayırlı olmasını dilerim."

SIRBİSTAN TEPKİLİ
Sırbistan Parlamentosu, Kosova'nın bağımsızlık ilanını iptal etti, ayrıca Kosova'yı tanıyan ülkelerdeki elçilerini geri çağırdı. Rusya ve Sırbistan'ın çağrısıyla toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde Sırbistan, BM'den bağımsızlık ilanını geçersiz saymasını istedi.
Haberin fotoğrafları