kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çiçeklerin taht kurduğu eve Fransız kalmayın

Evinizi, Güney Fransa'daki çiftlik evlerinin tarzı olan Fransız Country stilinde dekore etmek isterseniz, şu noktalara dikkat! Malzemeniz ahşaptan, desenleriniz kırlardan olacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çiçeklerin taht kurduğu eve Fransız kalmayın
* Fransız Country'sinde rustik mobilyalar çok önemlidir. Yeni ya da röprodüksiyon rustik mobilyalar da pekala işinizi görebilir. Ne olursa olsun her zaman iyi el işçiliğine sahip bir rustik parça tercih edin.
* Bu stilde dekore edilmiş bir mekan, içine mutfak eşyalarınızı ya da giysilerinizi koyacağınız büyük bir dolap olmadan düşünülemez. Bu dolapların cam kapaklı ve çekmeceli seçenekleri kullanıldıkları alana son derece sempatik bir görünüm kazandırırlar.
* Bu tarz evlerde dekorasyonun en önemli parçası büyük ve geniş bir yemek masasıdır. Yemek masanız ister kare olsun ister yuvarlak, parlak cila olmamasına dikkat edin. Sandalyelerde ise çoğunlukla deri arkalıklı olanlar tercih edin.

PENCERELER İNCE OLUR

* İç mekanlarda kontrast renk ve desenlere yer verin. Döşemeliklerde ise mutlaka canlı renkler ve desenler tercih edilir.
* Kanepe ve koltuk kumaşlarında canlı renklerde büyük çiçek desenlerine ya da kır yaşamını konu alan resimlere sıklıkla rastlanır.
* Daha modern ve sade bir görünüm için döşemeliklerde kareli ve çizgililer kullanılır. Açık tonlarda ketenler bu stil için daha uygundur.
* Bu tip mekanlarda pencereler genellikle ince ve uzun yapılı olur. Ahşap panjurlar ise mekanı yazın kavurucu sıcağından korumak için idealdir.
* Geleneksel Fransız Country'sinin en belirgin motifleri zeytin, ayçiçeği, üzüm, lavanta ve kelebeklerdir. Bu motifler özellikle perdelerde, koltuk döşemeliklerinde sıklıkla karşımıza çıkar.
* Fransız Country stilinde dekore edilmiş bir mekanda aksesuvar olarak sıklıkla renkli seramikler, el yapımı ahşap parçalar, emayeler karşımıza çıkar. Duvarları ise canlı renklerde tablolar süsler.

EMAYELER ÇOK POPÜLER

* Bu stili iyi biçimde uygulamak istiyorsanız, her yere taptaze kesme çiçekler yerleştirin! Üzerinde çiçek desenleri olan renkli bir emaye ya da galvaniz kap bunun için çok uygun. Eski bir cam sürahiyi de çiçekleriniz için kullanabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları