kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hiç satmasa da albüm yapmayı sürdüreceğim

ASLI ÖRNEK
atv'nin sevilen dizisi 'Karayılan'ın müziklerini yapan, 'İmkansız Aşk' şarkısının bestecisi ve yorumcusu Cem Yıldız, idealist olduğunu söylüyor: Albümlerim satmasa da yapacağım!..
Herkes onu 'Hırsız Polis' dizisine yaptığı 'İmkansız Aşk' isimli şarkıyla keşfetti ama Cem Yıldız, 20 yıldır müzik piyasasının içinde. 1970 yılında Erzincan'da doğan Yıldız, 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nı bitirdi. Doğu ile Batı müziğini harmanlayan, Murat Uncuoğlu, Richard Hammer ve DJ Yakuza'dan kurulu Orient Expressions'ta çalmaya başlayan Yıldız ilk solo albümüne 'Aşk İmkansız' adını verdi.

* Orient Expressions'la nasıl tanıştınız?
Grup, DJ Yakuza ve Richard'ın (Hammer) biraraya gelmesiyle kuruldu. Yurtdışında birer şarkıya kayıt yapıp, toplama albüme koyuyorsun ve eğer beğenilirse albüm yapıyorsun. Benim eskiden beri arkadaşım olan Richard, onlara bir şarkıda eşlik etmemi istedi ve o şarkıyı da çok beğendiler.

* 'Hırsız Polis' dizisine müzik yapma şansını nasıl elde ettiniz?
Senaristlerden Neşe Şen bizim arkadaşımızdı. Demomuzu gönderdik. Kabul edildi. Zaten 'Hırsız Polis'in müziklerinden sonra da film şirketleri beni keşfetti. 'İmkansız Aşk'ın ardından 'Affedilmeyen' ve 'Çemberin Dışında' dizilerinin de müziklerini yaptım.

* Dizi müziği üzerine çok sipariş alıyor musunuz?
Evet, ama bu işten çok da zevk aldığımı söyleyemem. Dizi müzikleri para için yaptığımız bir iş. Siparişle hareket ediyoruz. Ben müdahale istemiyorum.

* Bu işten çok kazanılıyor mu?
Bölüm başı ortalama 1.000-4.000 YTL arasında... Bu miktar Türkiye koşullarında çok iyi. Şu an bir dizi furyası olduğu için müzisyenler çok şanslı. Çünkü Unkapanı zaten bitik! Bir de dizi müziği yapmak tanınırlılığınızı arttırıyor.

* Müziğini yapacağınız dizi senaryosunu seçme fırsatınız oluyor mu?
Seçtik de ne oldu? Geçen sene iki teklif geldi biri 'Rüya Gibi', diğeri 'Binbir Gece' içindi. Biz 'Rüya Gibi'yi seçtik, yayından kaldırıldı. 'Binbir Gece' ise hâlâ devam ediyor.

* 'Hırsız-Polis' albümünün ardından 'Aşk İmkansız' albümünü çıkardınız. Albüme beklediğiniz ilgi oldu mu?
İnsanlar albümümü aldı ama beklenen ilgi o kadar da olmadı. Albümümü geçen ayki Roll dergisinde 2007'nin 'En İyi Albüm'leri arasına koymuşlar. İşte bu durum benim çok hoşuma gidiyor. Satışı falan da çok önemli bir şey değil aslında. Çünkü hiç satmasa da ben albüm yapmaya devam edeceğim.
Haberin fotoğrafları