kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Karın kara yüzü 6 kişi öldü

Gürkan DÜZENLİ-Tarık YILMAZ-Müslim SARIYAR - Veysi
Soğuk hava ve kar yağışı hayatı felç etti... Bursa ve Giresun'daki 2 kişiden sonra dün de 3 kişi donarak, 1 kişi ise brandadan fırlayan demir parçasının çarpması sonucu yaşamını yitirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Karın kara yüzü 6 kişi öldü
Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, 4 kişinin daha hayatını kaybetmesine yol açtı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kestiği ağacın altında kalan ve sıkıştığı yerden çıkamayan Nihat Kayalı (74), donarak öldü. İstanbul Bahçelievler Zafer Mahallesi Yüksel Sokak'ta iki apartman arasındaki merdivenlere sığınmak isteyen sokaklarda yaşayan kimliği belirsiz bir kişi yine donarak hayatını kaybetti. Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinin Karakestekçiftliği köyünde ise Niyazi Atik (71) donarak öldü.

RÜZGÂR CAN ALDI
İzmir'in Torbalı ilçesinde parçalanan brandadaki demir çubuk, rüzgârın etkisiyle fırlayarak yoldan geçen Hakkı Alku'nun başına isabet ederek ölümüne neden oldu. Yozgat'ta karlı yolda mahsur kalan CHP milletvekili Malik Ecder Özdemir'in aracı 5 saat sonra kurtarıldı.

15 YIL SONRA İLK KAR
Kar birçok bölgede çileye dönerken, Antalya ve Muğla'da vatandaşları sevindirdi. En son 7 Ocak 1993'te karın yağdığı Antalya'da karı gören vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

35 ASKER YARALANDI
Elazığ'da terhis olan askerleri taşıyan otobüs Elazığ-Bingöl karayolunun 115'inci kilometresinde Bulgurcuk köyü yakınlarında yolun kaygan olması nedeniyle yoldan çıkarak devrildi. Kazada 35 asker yaralandı. Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Öte yandan hafta sonunda Ankara'da toplantıya katılan Finansbank Sivas Şubesi personelinin yolda kalması sonucu banka şubesi dün kapalı kaldı.

ALİBEYKÖY
İstanbul Alibeyköy'de kar yağışı altında sokakta kalan 40 kişi belediye tarafından Alibeyköy Spor Salonu'na yerleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Karayolları Tesisleri'nde oluşturulan Barınma Evi'nde ise kalanların sayısı 130'a yükseldi.

FATİH
Sokak köpeğiyle çiftleşip hamile kalan Terrier cinsi köpek, donmak üzereyken bulunup getirildiği Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı'nda 2 yavru dünyaya getirdi. Yavrularından biri doğumdan sonra ölen köpek, tek yavrusuyla hayata tutundu.

YUNANİSTAN
Olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı komşu Yunanistan'da da hayatı felç etti. Ülkede 200 köyün elektriği kesilirken bazı bölgelerde kar kalınlığı yarım metreye kadar ulaştı. Bulgaristan'da ise deniz ve hava taşımacılığının tamamen durduğu belirtildi.
Haberin fotoğrafları