kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yunanistan'da kara kışa teslim

Yeni Haber
Yunanistan'ı son 48 saattir etkisi altına alan elverişsiz hava koşulları ülkede yaşamı felç etti.

Yoğun kar yağışı ve ardından gelen buzlanma, kara, deniz ve hava ulaşımını olumsuz etkilerken, başkent Atina ile içinde yer aldığı Attika bölgesinde, sürücülere gerek kent merkezi gerekse çevre yollarda araçlarına zincir takarak trafiğe çıkmaları çağrısında bulunuldu. Attika bölgesinde toplu taşıma araçlarının büyük bölümü çok sayıda seferi yapamadı.

İlk ve orta dereceli okullar ile üniversiteler ikinci duyuruya kadar kapalı kalacak.

Öte yandan Yunan basın yayın organlarına göre, son 24 saatte buzda düşerek yaralanan onlarca kişi hastanelere sevk edildi. Ülke genelinde yüzlerce köye ulaşım mümkün olmazken, bazı yerleşim birimlerinde uzun süren elektrik kesintileri oldu.

Kar ve buzlanma nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini açıklayan yetkililer, halka, çok gerekli olmadığı sürece araçlarını kullanmamaları, kapı önleriyle yollardaki buzları sıcak suyla temizlememeleri çağrısında bulundu.

Diğer yandan yoğun kar yağışıyla sıfırın altında seyreden hava sıcaklığı hakkında değerlendirmede bulunan meteoroloji uzmanları, başkentte ortalama eksi 3 civarında seyreden hava sıcaklığının yüksek nem oranı ve rüzgar dolayısıyla eksi 11 civarında hissedildiğini kaydettiler.

Uzmanlar, kar yağışının yarından itibaren ülkeyi terk etmesinin beklendiğini belirtti.