kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Wikipedia Hz. Muhammed tasvirlerini silmiyor

Yeni Haber
İnternetin ücretsiz ansiklopedisi Wikipedia, 180 bin'den fazla protesto mektubu almasına rağmen, sayfalardaki Hz. Muhammed tasvirlerini silmeyeceğini bildirdi.

The Guardian gazetesinin haberine göre, Pers ve Osmanlı kültürüne ait olduğu öne sürülen, 14, 15 ve 16. yüzyıldan kalma Hz. Muhammed minyatürleri, dünyanın her tarafından gelen eleştirilere rağmen internet kütüphanesi Wikipedia'dan silinmeyecek.

İslam dünyasının hassasiyetlerini dikkate almayan site editörleri, kararlarına gerekçe olarak, istenildiği zaman Müslümanların bilgisayarlarını bu sayfaların açılmaması için ayarlayabileceklerini, minyatürlere bakmak zorunda olmadıklarını gösterdi.

Hz. Muhammed tasvirleri Wikipedia'nın Avrupa dilleri versiyonlarında bulunuyor. Arapça versiyonlarında ise yer almıyor. Peygamberimizin yüzünün gösterildiği iki minyatürün 16. yüzyıl İslam sanatının bir örneği olduğu lanse ediliyor. Diğer iki resim ise 1315 yılına ait.

Wikipedia editörleri, Hz. Muhammed minyatürlerine dini değil, sanatsal açıdan yaklaştıklarını, Müslüman ressamların tarihin değişik zamanlarında peygamberimizi nasıl yansıttıklarını ortaya koymak için minyatürleri yayınladıklarını belirtiyor.