kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
D. Hristofyas Y. Kasulides T. Papadopulos

'Türkiye'ye AB yolunu açabilir'

Rum kesiminde bugün halk yeni liderlerini seçecek. Uzmanlara göre kazanan aday, görüşmelere başlarsa çözüm ve Türkiye'nin AB üyeliği için tarihi fırsat doğacak..
Güney Kıbrıs'ta bugün özellikle Avrupa Birliği'nin dikkatle izlediği bir seçim yapılıyor. Yabancı basına göre ise bu seçimler, sadece adanın değil, Avrupa ve Türkiye'nin de kaderini değiştirebilecek önemde. İngiliz Telegraph gazetesi, "Seçimin Avrupa'nın en eski sorunlarından birisini ortadan kaldırarak Türkiye'ye AB yolunu açabilecek bir fırsat olduğuna" dikkat çekti.

İLK KOMÜNİST 'BAŞKAN'
Yüzde elli barajını geçen olmazsa ikinci turu haftaya yapılacak olan seçim AB içinde bir ilke imza atmatya da aday. Uzmanlar, Sovyet Rusya'da eğitim gören komünist AKEL partisi lideri Dimitris Hristofyas kazanması hainde "AB'nin ilk komünist devlet başkanı" olacak.

7 MİLYON EURO
Seçilmesi halinde KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la görüşme sözü veren Hristofyas, şimdiki Rum lider Tasos Papadopulos ve eski Dışişleri Bakanı Yannakis Kasulides'in de oy oranları eşit görünüyor. Geçen seçimin 3 katından fazla yani, 6.8 milyon euro harcanan seçimde 8 bin kişi görev yapacak. Oy verme akşam 17.00'de bitecek, kesin olmayan sonuçlar 20.00'de açıklanacak.