kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

Keyif de çok

Sadece "dünya krizde kıvranırken" değil, "muvazzaf, emekli, hatta sivil üyelerinin çoğu krizde kıvranırken" cebinde 3.5 milyar dolar nakitle dolaşmakla gurur duyan (duysun elbette); binlerce yuvayı, insanı, işi yıkan 2001 krizinden "karlı çıkmak" la övünen bir "yardımlaşma kurumu" yöneticisi, hele bir "Daçkalı", keşke sadece cüzdan değil, vicdan da konuştursaydı.
"Sosyal" bir "güvenlik" ten bahsedebilseydi; üyelerinin, yetimlerinin, yoksullarının, alttakilerin, çocuklarının, memleketin sıkıntılarını aktarabilseydi de...
Vahap' ın köşesi, "İki büyük krizde Oyak 12'den vurdu... Bu, hissedarlara yansıdıkça Ordu Yardımlaşma Kurumu üyelerinin keyfine diyecek yok" diye bitmeseydi.
Belki de ben yanılıyorum: Belki de hakikaten "üyelerin keyfine diyecek yok"tur.
Keyif üstüne, OYAK yönetimindeki emekli ve muvazzaf generaller, Genelkurmay, Milli Savunma, subay ve astsubay emekli dernekleri, subay ve astsubaylar, en alttaki uzmanlar, sivil memurlar, maaşları OYAK için karşılıksız kesilmiş gelmiş geçmiş on binlerce asteğmen ne der, merak ediyorum?
OYAK'ın payını aldığı asker maaşlarını OYAK değil, aslında vergiyle, devlet borcuyla tüm kamu ödediğine göre, siz ne dersiniz?
HERKESİN KEYFİ YERİNDE Mİ?