kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu konserde herkesin uyumasını istiyorum!

EYLEM BİLGİÇ-GÜNAYDIN /Fotoğraflar: Korkut KALAYCI
Bugün 'Bebekleri Yaşatalım Fonu' yararına bir konser verecek olan ünlü piyanist Anjelika Akbar, dinleyicilerin çalacağı müzikle huzur bularak uykuya dalmasını istiyor..
Piyanist Anjelika Akbar, önümüzdeki günlerde ikinci kez anne olmaya hazırlanıyor. Ama o hamilelik sürecini, sadece bebeğini gelişini beklemekle geçirmiyor. Çalışmaya devam ediyor, konserler veriyor. Tabii bu arada kendisi gibi bebek bekleyen hemcinslerini de ihmal etmiyor. Bugün, 15.00'da Boğaziçi Üniversitesi'nde Amerikan Hastanesi'nin 'Bebekleri Yaşatalım Fonu' için bir konser verecek olan Anjelika Akbar, konserine özellikle kendisi gibi hamile kadınları bekliyor. Akbar, onlara huzurlu birkaç saat geçirmeyi vaat ediyor...

* İlk önce hayırlı olsun. Doğuma ne kadar kaldı?
Bir ay kaldı, yani 8 aylık hamileyim.

* Hamilelik kadınları duygusallaştırır, hassas yapar denir. Sizde de aynı etkiyi gösterdi mi?
Ben zaten o kadar duygusalım ki, daha fazla olamam sanırım. Yani her zamanki gibiyim, normalin dışında bir şey yaşamıyorum. Hamilelik benim için çok olağan geçiyor, hiçbir şeyim değişmedi. Aş bile ermiyorum. Bebeğimle birlikte o kadar yoğun çalışıyoruz ki, o yoğunluktan dolayı herhalde farklı bir şey yaşamadım. Zaten çok optimist bir karakterim var, her şeye çok pozitif bakıyorum.

HAMİLELERİ BEN ANLARIM
* Peki devamlı çalışmak, sahnede olmak yorucu değil mi sizin için?
Yok hayır olmuyor. Tam tersi bana enerji veriyor. Rutinden çıkmış olsaydım benim için yorucu olurdu. Çünkü evde tek başıma, dört duvar arasında otursaydım benim için çok sıkıcı olurdu.

* Bugün 'Bebekleri Yaşatalım Fonu' yararına bir konser vereceksiniz. Hamileliğiniz duyarlılığınızı artırmış olabilir mi?
Aslında bu fikir hamile kalmadan önce aklıma geldi. Birkaç yıl önce; hamile kalırsam, hamileler için bir konser vereceğim diye karar vermiştim. Çünkü hem onları daha iyi anlarım, hem de onlara çalacağım eserler ruhlarını okşar, bebeklere iyi gelir, doğduktan sonra da onları sakinleştirir diye düşünmüştüm. Daha sonra hamile kalınca bu düşüncemi hayırlı bir projeyle birleştirmek istedim ve 'Bebekleri Yaşatalım Fonu'yla irtibata geçtim, fikrimi paylaştım, onlar da kabul etti.

* Ama bu konser için hamile kalmadınız herhalde...
(Kahkahalarla gülüyor) Süper!!! Yok hayır konser için hamile kalmadım. Ama projeyi hayata geçirmek için çok acele ettim. Organizasyonu çok hızlı yapmamız gerekiyordu çünkü bebek beklemez.

SAKIN ALKIŞLAMAYIN!
* Bugün vereceğiniz konserde neler yapacaksınız?
Konserin ilk yarısında klasik müzik eserlerinin en sakinleştirici, en huzuru verici örneklerini çalacağım. Hatta bütün parçaları, ara vermeden, bölmeden çalacağım ve daha başta 'sakın alkışlamayın' diye dinleyiciyi uyaracağım. Konseri ilk hamileler için vermeyi planlamıştım ama şu an huzur arayan herkesi konsere bekliyorum. Gelenlere, 'Gözlerinizi kapatın, yolculuğa çıkın ve istiyorsanız uyuyun' diyeceğim. Bu konserde benim için en büyük ödül dinleyicilerin uyuması olacak. Çünkü uyudukları zaman daha da rahatlayacaklar. Ama inşallah sahnede ben de onlarla birlikte uyumam, çünkü provada bile uyuşup kalıyorum.