kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Benimle birlikte olan sudan çıkmış balığa dönüyor!

BAŞAK ÇOKAN / MAGAZİN
Ünlü popçu Nez, "Zor kadınım ve beni zor kılan şey beynim" dedi, ekledi: Çok mükemmeliyetçiyim. Bazı şeyleri çok yoğun yaşıyorum. Bu yüzden de benimle birlikte olan insanın başı dönüyor. Sudan çıkmış balık oluyor!..
Uzun zamandan beri sesi soluğu çıkmayan Nez, geçtiğimiz yıl evlendiği Berna Nuri Süer'den 1 Şubat'ta boşandı ve, müziğe dönme kararı aldı. Üç buçuk aylık bebeğinin, karnında öldüğünü öğrendikten sonra büyük üzüntü yaşayan Nez'le, biten evliliği ve müzik hakkında konuştuk.

* Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?
Gayet iyiyim. Eğer evlilik iyi gitmiyorsa ve birşeyler saygı çerçevesinde sonra ermişse zorla yürütmenin bir anlamı yok.

* Kariyerinizinde yükselme yaşadığınız bir dönemde neden ani bir kararla evlenmiştiniz?
Aslında benim sahneleri bırakmam söz konusu değildi. Bazıları, 'Nez bir an önce gitsin' diye bekledikleri için böyle bir dedikodu çıkardı. Yıllar bana çok şey öğretti. 10 yıldır bu camiadayım, çok seçiciyim. Elbette evlilik nedeniyle biraz geri çekilme yaşadım. Bir ara piyasa da çok kötüydü ve ben sıkılmıştım.

İKİ KİŞİLİK TAŞIYORUM
* Boşanmak sizde hayal kırıklığı yarattı mı?
Kimse boşanmak için evlenmez. Biz birbirimizi tanıdıkça, ayrı dünyaların insanı olduğumuzu anladım.

* Sizi ayrı dünyaların insanı yapan şeyler neydi?
En başta saygı! Çünkü saygı bitmişse, oradan artık birşey olmaz. Daha da kötü olmamak için ayrılmak lazım. Öncelikle ben iki kişiliği birarada taşıyorum. Sahnede devleşen Nez, evde ise eşinin yanındaki Nezihe'yim. Bunların ikisini birbirinden ayırmak gerekiyor. Ben evlenirken karşımdaki insan bu iki Nez'i de biliyordu. Ama sanki bilmiyormuş gibi sorunlar yaşamaya başladık. Birbirimizi anlamadığımızı, olaylara farklı yerlerden baktığımızı anladım...

HAKKIM OLANI ALDIM
* Ayrılık kararını kim aldı?
Çok kavga ediyorduk ama sürekli barışıp, birbirimize şans veriyorduk. Bir gün kendimi toplayıp "Bu iş bitsin" dedim.

* Mal paylaşımı oldu mu?
Ben yıllardır emekle birşeyler edindim. Berna Bey de eminim aynı şekilde edinmiştir. Ben sadece bana ait olanları alıp, hakkım olmayan hiçbir şeye dokunmadım. Yıllardır tek başıma mücadele ediyorum. Tektaş pırlantamı bile kendim aldım.

* Evliliğinizde sorun yaşarken hamile kaldınız...
Ciddi sorunlarımız varken hamile olduğumu öğrendim. Ama bebeği aldırmayı asla düşünmedim. Çünkü anne olmayı çok istiyordum. Bebek yaşasaydı da bu boşanma gerçekleşirdi.

* Bebeği kaybettikten sonra psikolojik destek aldınız mı?
İçinizde bir can olduğu zaman, onun ömürboyu sağlıklı ve mutlu olmasını istiyorsunuz. Kadın olarak böyle birşey yaşamış olmam, utanılacak birşey değil. Demek ki ben güçlü bir kadınım ki, bu kadar şeyi atlatabilmeyi başardım. Psikolojik destek almadım çünkü kendime çok güveniyorum.

* Bir kez daha böyle bir olay yaşadığınız söyleniyor...
Evlenmeden önce hakkımda böyle bir dedikodu çıktı ama asla doğru değildi. Kimseden çocuk aldırmadım.

* Annenizin Berna Bey'le evlenmenizi istemediği de bir dönem çok konuşulmuştu...
Bunlar doğru değil. Tam tersi, evliliğimizde sorunlar başladığında bize ilk destek ailelerimizden geldi. Ayrılmamamız için ellerinden geleni yaptılar.

* Berna Süer'in daha önce iki evlilik yaşamış olması sizi korkutmuş muydu?
Benim de ikinci evliliğimdi. Çok küçük yaşta yaptığım çocukluk aşkımdı, geldi geçti. Herkesin hayatına saygı duyuyorum. Berna'nın üç evliliği olduğu için "Bu adam evlilik konusunda başarız" diyemem ki! Denemeden bilemeyiz ama inanın zor olan benim.

YOĞUN YAŞIYORUM
* Sizi zor yapan şey nedir?
Beynim! Çok mükemmeliyetçi bir kadınım. Çok seviyorum, bazı şeyleri çok yoğun yaşıyorum. Bu yüzden benimle birlikte olan insanın başı dönüyor. Sudan çıkmış balığa dönüyor!

* Artık bekar bir kadınsınız. Sizinle duygusal anlamda ilgilenen insanlar var mı?
Böyle bir ilgiye hazır değilim. Hayatımda huzur istiyorum. Kapılarımı kimseye kapatmadım, birisi çıkarsa çıkar. Olacaksa olur! Ben her zaman kalbim ve mantığımla hareket ettim. Her yaşadığımız şey bir tecrübedir. Hayat bundan sonra bana ne getirirse, ona göre yaşayacağım.
Haberin fotoğrafları