kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nuşin Oral

Perakendede yatırım ciroya dönmedi, birleşmeler olacak

Eylülden beri perakendede durgunluk yaşandığını söyleyen AMPD Başkanı Oral, yatırımların ciroya yansımadığını söyleyerek, "Deniz bitti mi diye sorguluyoruz. Birleşmeler olacak" dedi..
Perakende sektörü, 2007 sonbaharından itibaren durgunluk süreci yaşıyor. Bu durgunluğa, küresel resesyon tartışmaları ve türban düzenlemesi gibi iç meseleler de eklenince, sektör 2008 yılına soru işaretleriyle girdi. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuşin Oral, durgunluğun belli ölçüde yeni yatırımların sağladığı ek cirolarla karşılandığını söylerken, "Ama yatırımlarla ciro artışı karşılaştırıldığında beklenen artış sağlanamadı" dedi. 2007 yılında yapılan yatırımların normal şartlar altında 2008 yılında realize olması gerektiğini anlatan Oral, "O yüzden biz de 'Deniz bitiyor mu?' sorusunu soruyoruz kendimize. Dünyada benzer durgunluk ve yoğun rekabet dönemlerinde neler yaşanmış, incelemek gerek. Bu durum, satın alma ve birleşmelerle ya da inovatif çözümlerle aşılabilir" dedi.

YÜKSEK KİRA DENGELENİR
AMPD tarafından düzenlenen AVM Standartlar Konferansı'nda konuşan Oral, alışveriş merkezindeki yüksek kiraların da bir iki yıl içinde dengeleneceğine inandığını dile getirirken, AMPD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aziz Torun da, alışveriş merkezlerinin sayısının artıyor olmasına karşın kiraların da artmasının çelişki olduğunu söyleyerek, "Bu, yoğun ilgi ve talepten kaynaklanıyor. Yeni markalar alışveriş merkezi başarısını kriter olarak görüyor, yani başarısız olunca alışveriş merkezine yükleniyor" dedi.
Haberin fotoğrafları