kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kevin Rose Ali Bilaloğlu

Türkler yüksek vergiyi şikâyet etti, VW dizelde 1.6 lt'yi üretiyor

ÖZHAN TEZEL
Volkswagen'in Uluslararası Satış Direktörü Rose, "Türkler trendleri Avrupalı gibi takip ediyor. Bu yüzden taleplerini ciddiye alıyoruz. Yüksek vergiden yakınan Türkler için 1.6 lt.'lik dizel motor geliştiriyoruz" dedi..
Türkiye'de otomobil satın alım vergileri motor hacmine göre düzenleniyor. Bu da tüketici taleplerini doğrudan etkiliyor. Motor hacminde 1.6 lt'nin sunduğu vergi avantajı ve buna göre oluşan tüketici trendi artık Avrupalı üreticilerce de yakından takip ediliyor. Avrupalı gibi trend oluşturan Türklerin talepleri artık Volkswagen'ce (VW) de dikkate alınıyor. Türk tükecilerin yoğun isteğine rağmen VW'nin ürün gamında 1.6 lt. dizel motor bulunmaması konusunda konuşan VW Binek Oto Uluslararası Satış Direktörü Kevin Rose, 1.6 lt. dizel motoru geliştirme aşamasında olduklarını vurguladı. Rose, "Tüm Avrupa'da karbondiyoksit emisyonlarını dikkate alan vergi düzenlemeleri var. Türkiye'de böyle bir gelişme olurmu bilmem. Fakat Türk tükecisini de düşünerek 1.6 litrelik dizel motor geliştiriyoruz. Ayrıca 1.4 lt'lik yeni motorlarımızda da Türklerin isteği üzerine otomotik şanzıman üretimine de geçtik" dedi.

"İTHALATÇI DEĞİLİZ"
VW Grubu satış yetkililerinin, Doğuş Grubu tarafından Kasım 2007'de açılan OtoMotion pazarlama merkezine yaptıkları ziyaret nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Rose, kısa vadede Türkiye'de üretim planları olmadığını ancak bu fikren her zaman akıllarında olduğunu söyledi. "Ne zaman Türkiye'ye gelsem bana üretim soruluyor" diyerek söz alan Rose, VW olarak Türkiye'de üretim için 'asla, asla demiyeceklerini'; ancak üretime yatırım yapmak için doğru bir ürün bileşiminin, ihracat fırsatının ve dünyadaki diğer küresel üretim stratejileriyle uyumlu bir zamanlamanın şart olduğunu vurguladı. SEAT Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Berthold Krüger, VW Ticari Araç Bölge Satış Direktörü Volkmar Steinhorst ve Audi Güney Avrupa Bölge Direktörü Alexander Buk gibi üst düzey VW Grubu yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu ise Doğuş Otomotiv'in sadece ithalatçı olarak değil aynı zamanda finansman, hızlı servis ve lojistikle de varlığını sürdürmek istediğinin altını çizdi.

ÜRETİM MİLLİ MİSYON
Otomotiv alanındaki yatırımlarının hepsini VW Grubu ve markaları ile yapmak istediklerini belirten Bilaloğlu, "Türk vatandaşı olarak Türkiye'ye üretim getirmeyi milli bir görev olarak görüyoruz. Bu bizim milli misyonumuz. Fakat Türkiye'de üretim konusunda karar verilirken global şekilde, global şartlarda karar verilmesi gerekiyor" dedi.