kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım

'3N lisansı için biz değil operatörler hazır olsun'

TİMUR SIRT
Vodafone CEO'su Sarin'in, "Hükümet hazır değildi, 3N'ye katılmadık" açıklamasına Ulaştırma Bakanı Yıldırım'dan yanıt gecikmedi: "Hazır olmasak ihaleyi yapmazdık"..
Vodafone CEO'su Arun Sarin'in önceki gün 3N ihalesine hükümet hazır olmadığı için giremedikleri açıklamasına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan yanıt gecikmedi. Vodafone'un reklam sloganı olan "Onlar anı yaşıyor" diyen Yıldırım, "Burada çelişki var. Lisansı biz değil onlar alacak. Biz de hazırız, lisans da hazır" dedi. Görüntülü aramaya olanak sağlayan ve 7 Eylül 2007'de yapılan üçüncü nesil (3N) lisans ihalesi, bir tek Turkcell'in girmesi nedeniyle iptal olmuştu. İhalenin üzerinden 5 ay geçmesine karşın süren tartışmalara önceki gün bir yenisi eklendi. Barselona'da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi (Mobile World Congress) toplantılarında konuşan Vodafone CEO'su Arun Sarin, hükümetin hazır olmadığını açıklaması üzerine 3N ihalesine katılmaktan vazgeçtiklerini söyledi. Sarin'in açıklamaları dün Barselona'ya gelen Yıldırım'a soruldu ve Bakan, Sarin'in bu sözlerine şirketin reklam sloganı ile karşılık verdi: "Onlar anı yaşıyor." Önceki akşam gazetecilerle yaptığı sohbette Vodafone'la ilgili polemiklere girmek istemediğini ve zaten ihaleyi Telekomünikasyon Kurumu'nun yaptığını kaydeden Yıldırım, "Hazır olmadığımızı düşünsek zaten ihaleyi yapmazdık" dedi. Vodafone'la ilgili polemiğe girmek istemediği belirten Yıldırım "Hazır olması gereken biz değil onlar. 3N lisansını biz mi alacağız? Bir çelişki var. Biz her zaman hazır ve nazırız. Lisanslar cepte. Allah selamet etsin" dedi. 3N'den önce yapılması gereken düzenlemeler olduğunu söyleyen Yıldırım, öncelikle numara taşınabilirliğinin düzenlenmesi ve yurdun tamamının kapsama alanına alınmasının gerektiğini belirtti. Yıldırım, nüfusu 500'ün altında olan yerleşim yerlerinin kapsama alanına alınması için uluslararası fonun çantada keklik olduğunu söyledi.

'FİYAT DÜŞECEK' MÜJDESİ
Türk Telekom'un 20 yıllığına kullanım hakkının kiralandığının altını çizen Bakan Yıldırım, "Adamlar parayı verdi geriye dönüş yok. Telekom'daki altın hisse garanti için kalacak. Bu hakkımızı olur olmaz kullanmayacağız" diye konuştu. Vergilerdeki düzenlemelerden de söz eden Yıldırım, fiyatlarda çok ciddi rahatlama olacağının müjdesini verdi. Alternatif sabit operatörlerin öngörülerini tam olarak yapamadığını kaydeden Yıldırım, "Uzak mesafe telefon hizmeti veren şirketler 'Serbestleşme olursa yollar bizim, aracı istediğimiz gibi süreriz' dediler. Ama olmaz böyle. 'Yüzde 80 daha ucuz olacak' dediler. Nerede? Telekom akıllıca hareket etti. Makul bir tarifeye döndü" dedi.