kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
REHAVETTE DEĞİLİZ - Bakan Çağlayan, hükümetin gündeminin istihdamı artırmak, iş sağlamak ve üretimden oluştuğunu belirterek, "Rehavet yok. Bunları yapmak için gece gündüz çalışıyoruz" dedi. Bu arada YASED Başkanı Tahir Uysal, Bakan Zafer Çağlayan’a hazırladıkları kitabın ilk baskısını hediye etti.

Protestolu çek ve senetle ekonomi tahmin edilmez!

Sanayi Bakanı Çağlayan, İSO Başkanı Küçük'ün "Sanayi kötüye gidiyor" eleştirisine "Protestolu çeke bakıp ekonomi yorumlanmaz" yanıtını verdi..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'dan, son dönemde iş dünyasından yüksek sesle dile getirilen "Ekonomi kötüye gidiyor. Hükümet rehavete girdi" eleştirilere cevap geldi: "Ben günde 16 saat çalışıyorum. Rehavete kapılan bakan arkadaşım da yok" İSO Başkanı Tanıl Küçük'ün protestolu çek ve senetlerde rekor kırıldığı değerlendirmesine sert yanıt veren Bakan Çağlayan şöyle konuştu: "Aranızda çek senet kullananlar vardır. Son günlerde bir moda görmeye başladım. Bu, ekonominin kurallarını iyi bilen ve içinde olan biri olarak benim tuhafıma giden bir konu. Protesto edilen senet ve çek sayısının, ekonominin kötü olduğunun göstergesi olduğuna dair bazı yanlış ifadeler var. Dünyanın hangi ekonomik modelinde protesto edilen çek, senet sayısı ekonominin temel göstergesidir? Bu konuda bakılacak parametreler bellidir. 2002'de bankaların vermiş olduğu kredilerin yüzde 37.5'i,takipteki kredilerdir. Bugün takipteki kredilerin alacaklara oranı yüzde 3.5'tir."

TÜRBAN YABANCIYI ETKİLEMEZ
Bakan Çağlayan'ın konuşmasında verdiği mesajlar şöyle:

* Belki oda başkanı olsam ben de 'hükümet rehevate girdi' gibişeyler söylerdim. Ama işin mutfağında biri olarak bunu kabul etmiyorum, reddediyorum

* Uluslararası yatırımcıların türban konusunda bir endişesi yok. Bu, demokratik bir konudur.

* Bu kurla ihracat yapmanın çok zor olduğunu bilen biriyim.

* Türk Ticaret Kanunu'nun önümüzdeki birkaç hafta içinde Meclis genel kurul gündemine gelecek.

* Sosyal Güvenlik Reformu'nu yapmakta çok geç kalındı. Sosyal güvenlikte işveren primlerine ilişkin 5 puanlık indirimi söz verdiğimiz gibi bu yıl yapacağız. Durumun el vermesi halinde buna devam ederiz.