kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
8 Nisan'da gelecek Metro... CEO'su Cordes'in Başbakan ile görüşmesi 8 Nisan'da gerçekleşecek. 8 Nisan tarihinin geç olmayacağı, tasarının sevkinin zaman alacağı tahmin ediliyor.

Metro CEO'su geliyor Başbakan'a mağaza yasası mektubu gidiyor

Seçkin ÜREY/ EKONOMİ
Sivil toplum örgütleri Başbakan'a mektup yazarak büyük mağaza yasa tasarısına itiraz edecek..
Başbakanlık'a 11'inci defa gönderilen Büyük Mağazalar Yasa Tasarısı'nda büyük perakende zincirleri devreye sivil toplum örgütlerini soktu. Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Yabancı Sermaye Derneği (YASED), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Birliği (AMPD) önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndererek yasa tasarısında itiraz ettikleri noktaları dile getirecek. Türkiye'de 300 milyon Euro tutarında yatırım programı bulunan Metro'nun yeni CEO'su Dr. Eckhard Cordes'te nisan başında Türkiye'ye gelecek. Başbakan Erdoğan'dan randevu talebi kabul edilen Cordes'in yasa tasarısıyla ilgili görüşlerini aktarması bekleniyor.

İTİRAZ VAR
Hem büyük hem de küçük perakendeciler yasa tasarısına çeşitli noktalardan itiraz ediyorlar. Büyük perakendecilerin başlıca itiraz noktaları arasında tedarikçilerden alınan raf ücretlerinin cironun yüzde 2'si ile sınırlanması, indirimlerde kısıtlamaya gidilmesi, kuruluş izninin nüfus yoğunluğuna bağlanması ve 10'dan fazla mağazası olan zincirlerin satış alanlarının en az yarısı kadar otopark inşası zorunluluğu bulunuyor.