kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alman polisi ilk raporu açıkladı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Alman polisi ilk raporu açıkladı
Almanya'daki yangınla ilgili ilk polis raporu açıklandı. Polis yangının bodrum katında çıktığını ancak nedeninin henüz belirlenemediğini açıkladı.


ARAŞTIRMALARIN ARA SONUÇLARI HAFTA SONUNDA AÇIKLANABİLİR

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde meydana gelen ve 9 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili araştırmaların ara sonuçlarının bu hafta sonunda açıklanabileceği bildirildi.

Bir polis sözcüsü, yanan evde incelemenin büyük ölçüde tamamlandığını, yangın sebebini araştıran ekibin yaptığı incelemelerin ara sonuçlarının muhtemelen bu hafta sonunda açıklanacağını belirtti.

Yangının sebebini araştırmaktan sorumlu olan Frankenthal Savcısı Lothar Liebig, AP haber ajansına yaptığı açıklamada, yangının binanın bodrum katında çıktığını söyledi. Liebig, şu ana kadar yanıcı madde izine rastlanmadığını ve yangının sebebinin henüz bilinmediğini kaydetti.

Öte yandan Rheinland-Pfalz Eyaleti Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Kurt Beck, bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, yapılan incelemelerde henüz evin kundaklandığı yönünde bulguya rastlanmadığını ifade etti. Beck, şu sıralar yanan binanın katlarında ayrıntılı incelemeler yapıldığını söyledi.

Türk medyasının bir kısmını da yangınla ilgili olarak abartılı haber yaptığı gerekçesiyle eleştiren Beck, bazı haberlerde itfaiye erlerinin açık bir şekilde aşağılanmasının hoş görülemeyeceğini kaydetti.

Der Spiegel dergisi, yanan binadaki elektrik kablolarının çok eski olduğuna işaret ederek, araştırmacıların ağırlıklı olarak yangının elektrik kaçağından çıkmış olması ihtimali üzerinde durduğunu yazdı.

Haberde, yanan evin önünden geçen karnaval geçidi sırasında genç bir çiftin, daha sonra yangında hayatını kaybeden Hülya Kaplan'a hakaret ettiği kaydedildi.