kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan ile hastaları ziyaret eden Emine Erdoğan, dün de Türklerin yoğun olarak bulunduğu Kreuzberg'de meslek okulunu ziyaret etti. Emine Erdoğan, yangın için "Ağlayarak izledik" dedi.

Almanlar yardım kampanyası başlattı

Barış ERDOĞAN-HABER MERKEZİ
Dokuz Türk'ün ölümünün ardından Türk ve Almanlar iki ayrı hesap numarası açarak yardım kampanyası başlattı. Ludwigshafen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse, yangının ardından hemen bir Alman bankasında hesap açtı. Hesaba ilk para yatıran 5 bin Euro ile Rheinland Eyaleti Başbakanı Kurt Beck oldu. Beck, yangında kundaklama almadığını söylediği için Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi İrtemçelik tarafından eleştirilmişti. Hesapta ilk beş günde 60 bin euro para toplandı. Ayrıca belediyede açılan bir yardım kasasına da isteyen nakit olarak para atabiliyor. Almanya'daki Türk toplumu adına işadamları dernekleri de bir Türk bankasında yardım hesabı açtı. Hesaba Meinhen Türk İşverenler Derneği Başkanı Mustafa Baklan beş bin euro para yatırdı. Ailenin yakınlarından işadamı Adnan Karakaplan yardım paralarına şimdilik dokunmadıklarını, daha sonra ihtiyaç sahiplerine paranın dağıtılacağını söyledi. İyi niyetli yardım kampanyalarına karşılık internet üzerinde ailenin bilgisi dışında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından açılan yardım kampanyası polisi harekete geçirdi.

SAHTE KAMPANYALAR
İnternetteki yardım kampanyasında ilk para yardımını 5 euro ile aile üyelerinden Turgut Bulur'un yaptığı iddia edildi. Kampanyayı arkadaşlarından duyan Bulur soluğu polis te aldı. "Beş altı arkadaşımdan internette yardım kampanyası başlamış ilk parayı da sen vermiş diye telefon aldım. Hemen polise gittik. Araştırma başladı. Ancak şu an internet üzerinde bu kampanya yok oldu. Resmi olarak iki yardım kampanyası var. Bunun dışındakilere kimse para yatırmasın."