kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD'de kadınların dörtte biri dayak yiyor

Yeni Haber
ABD'de kadınların dörtte birinin aile içi şiddete maruz kaldığı bildirildi...
Hastalıkların Kontrolü ve Önlenmesi Merkezi'nin raporuna göre, kadınların yüzde 23,6'sı yaşamının bir döneminde aile içi şiddete maruz kalıyor.

Merkezin tahminlerine göre, şiddet yüzünden yılda 1200 kadar kadın ölüyor, 2 milyon kadar kadın da yaralanıyor. Rapora göre, şiddet tüm gelir grubundaki ve eğitim seviyesindeki kadınlar için geçerli. Bunun yanı sıra bu kadınların çoğu yaşadıkları ortam yüzünden uzun dönemli sağlık sorunlarıyla karşılaşıyor. Aile İçi Şiddete Karşı Ulusal İttifak adlı örgütün müdürü Rita Smith, "Tehlikeli ve stresli bir ortamda yaşamanın sağlık üzerinde uzun dönemli etkisi var. Bu, bir savaş bölgesinde yaşıyor olmak gibi bir şey" dedi.

Merkez, şiddet gören kadınların felç olma riskinin yüzde 80, kalp veya mafsal iltihabı hastalıklarına yakalanma riskinin yüzde 70, astım riskinin yüzde 60 daha fazla olduğunu bildirdi. Bu kadınların alkol alışkanlığına tutulma ihtimali de diğer kadınlara göre yüzde 70 daha fazla. Merkezin raporunda erkeklerin bir kısmının da aile içi şiddet gördüğü belirtildi.