kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

City's'de kahve keyfi!..

GEÇEN yıl, Yaşamdan Dakikalar ekibiyle gitmiştik İsviçre'ye.. Luzern'de Havanna Barı görmüş, bayılmıştık. Dönüşümde de yazmıştım, İsviçre'de Yılın Barı seçilen bu yeri ve sahiplerini.. Erdal ve Hülya Sezerler, o gün bugün en iyi dostlarım arasında yer alırlar..
Erdal projesini o zaman anlatmıştı.. "İlle de memleketimde, İstanbul'da bir yer açacağım" diye..
Ünal'la yollara düştüler.. Fellik fellik uygun yer aradılar.. Bebek, Akaretler derken, City's'de karar kıldılar ve Dieci yani 10 açıldı.. Dieci, on demek İtalyanca. Erdal da bu defa Küba barı değil, İtalyan Cafesi açtı..
Sadece lafta değil..
Giderseniz orada espresso ve cappucinoları Giovanni Meola'nın yaptığını göreceksiniz. 2000, 2001 ve 2006 İsviçre Barista Şampiyonu. Barista, Kahveden sorumlu barmene verilen ad..
Giovanni nefis kahve yapmakla kalmıyor.. Gidip bir cappucino isterseniz, adamdaki sanatı göreceksiniz. Kahvenin üzerine çikolata unu serpiliyor ya, sonunda.. İşte beyaz köpüğün üzerinde o çikolata renkli toz bir resim oluşturuyor. Her kahvede başka resim.. Sadece bu süsleme sanatını öğrenmek, yetenek üzerine aylar sürüyormuş.
Esas barmen bir Türk.. Tolga Germiyanoğlu.. Onu da ben yakından tanıyorum. 1997 Türkiye, ayni yıl Avrupa ve 1999 Dünya Show Barmen şampiyonu.. Swiss Otel'de bir barmen yarışmasında ben jüri üyesiydim, Tolga da konuk.. Şişeler, kadehler, shakerlar, içkiler ve buzlarla yaptığı şovlarla salonu büyülemişti. Yıllardır göremiyordum. 22 ülke dolaşmış dünya şampiyonu olunca.. Şovlar yapmış, seminerler düzenlemiş.. Şimdi Dieci'de.. Ne zaman giderseniz, size enfes bir kokteyl hazırlar.. Ama saat 15.00 ve 22.00'de orda olursanız, şovunu da izleyebilirsiniz.
...........
Babı Ali'nin sazanına.. Erdal'da içtiğim kahveler her zaman ikramdır. Hiç para ödemem. Dahası.. Erdal, İsviçre'den her gelişinde bana Siglo Six Cohiba purosu da getirir, hediye..