kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kim, sofra adetlerinin Türk geleneklerine benzediğini söyleyerek, "Bizde saygıdan anne masaya oturmadan yemek başlamaz" diyor. Komşularının kızı Merve Deniz aileye İngilizce konusunda destek oluyor.

Bay Kim, şoförünün komşusuna taşındı, Türk gibi yaşamaya başladı

TİMUR SIRT
LG'nin yeni Türkiye Genel Müdürü Cristopher Kim, ülkeyi yakından tanımak için otelde konaklamayı istemedi, Sarıyer'de orta gelirli Rizeli ailenin yanında kalmayı seçti..
LG Türkiye ve Ortadoğu'da 7 ülkeden sorumlu Genel Müdür olarak görev yapan Cristopher Kim, yeni geldiği ülkede farklı bir yöntemle tanışmayı tercih etti. LG Türkiye çalışanları yeni atanan Genel Müdür'ün isteğini duyunca önce pek inanamadı. Yeni Genel Müdür 5 yıldızlı otelde kalmak yerine 1 ay boyunca orta gelirli bir ailenin yanında kalmak istediğini söyledi. Kim, geldiği ülkenin insanlarını tanımak ve sıkıcı otel havasından kurtulmak istediğini belirtince ekip aile bulma telaşına kapıldı. Çözüm, şirkette 20 yıl şoförlük yapan babasından görevi devralan bir çalışan olan Burak Altındağ'dan geldi. Sarıyer'de oturan komşularının bunu kabul edebileceğini söyledi. Eve gidip bir akşam kalan Cristopher Kim ertesi sabah çok memnun kaldığını belirterek "Evimi buldum" dedi. Türkiye-İsveç maçını televizyondan izleyen aileye konuk olduk ve Cristopher Kim'e ilk izlenimlerini sorduk. Daha önce böyle bir deneyim yaşamadığını söyleyen Kim, "İki ülkenin benzer kültüre sahip olması, insanların sıcakkanlı olması benim bu kararı almama neden oldu. Otel odasının yapay ve soğuk ortamı yerine aile sıcaklığını duymak büyük keyif. Ofisimizi de büyüterek daha büyük bir aile yaratmayı hedefliyoruz" dedi. Üstündeki formayı göstererek önümüzdeki yıllarda Türk Milli Takımı'na sponsor olmayı hedeflediklerini söyleyen Kim, "En az 2011 yılına kadar Türkiye'de olmayı hedefliyorum. Eğer başarabilirsek önümüzdeki yıl Milli Takım'a sponsor olmayı istiyoruz. İstanbul'un LG'nin yönetim merkezlerinden biri olmasını diliyoruz. Türkiye dışında 6 ülkeyi bu ofisten yönetmeyi planlıyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE OFİSİ BÜYÜYECEK
"Üsküdar'a giderken aldı da bir yağmur" şarkısını ilkokula giderken öğrendiğini belirten Kim, Kore ile Türkiye arasında tarihe dayanan sıcak bir ilişki olduğunu belirtti. Tüm çalışma arkadaşlarına kısa sürede kaynaştıklarını söyleyen Cristopher Kim, "Şimdi ofisi büyütüp Okmeydanı'ndaki yeni yerimize taşınacağız. Üç farklı ürün grubuna satış, destek ve servis ekiplerini ekleyeceğiz. Sadece pazarlama işi yapmayı değil, ülkeye değer katan marka olacağız" dedi.
Haberin fotoğrafları