kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Nabucco projesine Alman desteği

Yeni Haber
Almanya'nın en büyük enerji şirketlerinden RWE'nin Türkiye'nin de yer aldığı Nabucco boru hattı konsorsiyumuna katılacağı bildirildi.

Ekonomi gazetesi Financial Times, RWE'nin, Hazar bölgesinden Avrupa'ya gaz taşıyacak olan Nabucco boru hattı projesi konsorsiyumuna katılacağını gelecek hafta Viyana'da düzenlenecek bir tören sırasında açıklayacağını duyurdu.

Rus gazına bir alternatif yaramak amacıyla planlanan Nabucco projesi konsorsiyumu, halen Türkiye, Avusturya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan'dan şirketlerden oluşuyor.

Gazeteye göre, RWE ise, konsorsiyuma katılacağını doğrulamaktan kaçınarak Nabucco ile ilgilendiğini, "olumlu sinyallerden dolayı çok mutlu" olduğunu bildirmekle yetindi.

Nabucco boru hattı ile Azerbaycan'ın yanısıra İran, Irak, Türkmenistan ve Kazakistan gibi ülkelerden de Batı Avrupa'ya gaz taşınması amaçlanıyor. Ancak projenin bir dizi sorunla karşı karşıya bulunduğu da ifade ediliyor.

Bu arada, Financial Times, "Büyük bir Batı Avrupa enerji tedarikçisinin katılımı, Nabucco projesine ek bir ivme kazandırıyor. RWE, Hazar bölgesinde gaz arama, geliştirme ve altyapı alanlarında 1 milyar euro yatırım yapmak istediğini söyledi" diye yazdı.

(ANKA)