kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Milyonerlerin hesaplarda 154 milyar YTL'si var
Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye'deki gerçek ve tüzel kişi Türk vatandaşlarına ait mevduat hesapları, menkul kıymet yatırım fonları ve hisse senetlerindeki paranın yüzde 40'ına yakınını oluşturan 153.7 milyar YTL'sinin, sadece 22 bin 154 hesapta kontrol edildiğinin belirlendiğini kaydetti. ATO'nun, "Paranın Efendileri" araştırması'na göre, bankalar ve sermaye piyasası aracı kuruluşlarında toplam 76 milyon 157 bin 937 bin hesap bulunuyor. 2007 yılı sonu itibariyle bu hesaplarda gerçek ve tüzel kişilere ait toplam 390 milyar 280 milyon YTL mevcut. Türkiye'deki mevduatların yaklaşık yüzde 40'ı, hisse senetlerinin yüzde 70'i ve menkul kıymet yatırım fonlarının ise yüzde 14'ü, 1 milyon YTL ve üzerinde para bulunan hesaplarda kontrol ediliyor.

Aşırı soğuk BOTAŞ'a 'don ekibi' kurdurdu
Yurdun büyük bölümünde etkisini sürdüren aşırı soğuklardan, doğalgaz iletim hatları da nasibini aldı. Üç ayrı güzergâhtan Türkiye'ye giriş yapan boru hatlarının toprak üstündeki istasyonlarda, aşırı soğuklara bağlı olarak yer yer donma vakaları yaşanıyor. BOTAŞ'ın 500 kişilik 'don ekibi', tüketim birimlerine verilen gaz akışının olumsuz etkilenmemesi için, boru hatlarının donan kesimlerinin ısıtılarak devrede tutulmasına dönük 24 saat görev yapıyor. Donan kesimlerde yeniden gaz akışını sağlamaya dönük ısıtma işlemi, yağlı bezlerin yakılması suretiyle sağlanıyor. Bin 200 kilometrelik hattın özellikle Doğu ve İç Anadolu bölgesindeki kesimleri için mücadele ediliyor.

Kapıkule modern görüntü için yıkılıyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce (TOBB) yap-işlet-devret modeliyle yeniden yapılacak Kapıkule Sınır Kapısı'nda yıkım işlemleri sürdürülüyor. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yıkım işlemlerinin, giriş peronları, Edirne Gümrükler ve Muhafaza Başmüdürlüğü'nün ön kısmındaki ek bina ile sağlık hizmetlerinin verildiği birimde devam ettiğini söyledi. Yıkımların 3 noktada başladığınıve 18 ayda tamamlanacağını kaydeden Yardımcı modernizasyonunun 132 milyon YTL'ye mal olacağını belirtti.
Haberin fotoğrafları