kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'İncelemelere Türk uzmanlar da katılsın'

AA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
'İncelemelere Türk uzmanlar da katılsın'
Dışişleri Bakanlığı, Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Rheinland-Pfalz Eyaleti Ludwigshafen kentinde Türklerin oturduğu binada dün (3 Şubat) çıkan yangında 9 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve 20 vatandaşımızın da yaralanmasının büyük üzüntüyle öğrenildiğini belirterek, yangının mutlaka geniş soruşturmaya alınması gerektiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Almanya Federal Cumhuriyeti'nin yetkili makamları tarafından her ihtimal göz önünde bulundurularak kapsamlı soruşturma yapılması ve kasıtlı eylemden kaynaklanmış ise faillerinin yakalanarak cezalarının bir an önce verilmesi beklenmektedir" denildi.

Konunun resmi ziyaret vesilesiyle Ankara'da bulunan Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble ile yapılmakta olan görüşmelerde ele alındığının belirtildiği açıklamada, olay yerindeki incelemelere Türk uzmanların da katılmalarının önerildiği açıklandı.

Açıklamada, "Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Tanrı'dan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyor, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.