kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Google, Yahoo satışına karşı çıktı

Yeni Haber
Dünyanın önde gelen arama motoru Google, Microsoft'un sahibi Bill Gates'in Yahoo'yu alma girişiminden rahatsız oldu. Google, Gates'in Yahoo'yu alma girişimini "rahatsız edici" olarak nitelerken yetkililerin öneriyi incelemesini istedi...
Dünyanın önde gelen yazılım firması Microsoft, internetin önde gelen portallarından Yahoo'yu almak için 44,6 milyar dolar önerdi. Microsoft, Yahoo'ya hisse başına 31 dolar önerdiklerini kaydetti. Bu fiyat Yahoo'nun piyasadaki hisse senedi değerinin yüzde 62 üzerinde. Microsoft CEO'su Steve Ballmer yaptığı yazılı açıklamada, "Yahoo'ya karşı büyük bir saygımız var. Online hizmetler sektöründe Yahoo ile birlikte tüketiciler, yayıncılar, reklâmcılar için heyecan verici projeler üretebiliriz" dedi.

Google, Microsoft-Yahoo evliliğinin olması durumunda tüketicilerin farklı e-posta hizmetlerine ve anında mesajlaşma programlarına ulaşma imkânının kısıtlanacağını öne sürdü. Google'un şirket gelişiminden sorumlu başkan yardımcısı ve yasal işler başkanı David Drummond, "Microsoft'un Yahoo'ya yaptığı teklif, rahatsız edici soruları ortaya çıkarıyor. Bu, bir şirketin diğerini almasından öte bir durum." dedi. Drummond, Microsoft'un internet üzerinde "yersiz bir etki" uygulamak isteyebileceğini ileri sürdü.