kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Trenler 'BBG Evi' oluyor

Hülya KARABAĞLI ANKARA
Trenlere güvenlik gerekçesiyle konulacak kameralar makinistin bulunduğu iç bölüm ile trenin dış bölümlerine yerleştirilecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Trenler 'BBG Evi' oluyor
Trenler bu yılın ortasından itibaren yaz döneminde adeta BBG Evi'ne dönüyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'deki banliyö trenlerine kamera sistemi yerleştirilecek. Makinist oturduğu yerden hem trenin sonunu görebilecek; hem de banliyö vagonlarında kapkaç, hırsızlık gibi güvenliği tehdit edeci bir durum varsa anında tespit edecek. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurumu (YDK) raporlarında, tren garı, tren istasyonları ve trenlerde güvenlik sorununun en aza indirgenmesinde gelinen aşamaya dikkat çekti. YDK'ye yanıt veren demiryolu yönetimi, kameralı sistem için ihale yapıldığını belirtti ve bu sistemin makinistin oturduğu yerden lokomotifi kontrol edecek şekilde yerleştirileceği belirtildi.

99 KAMERA
Demiryolu Genel Müdürü Süleyman Karaman, kameralı sistemle ilgili SABAH'a bilgi verdi. Yaz döneminde Ankara, İstanbul ve İzmir'de yeni banliyö kullanımına geçileceğini anlatan ve "Caydırıcılık anlamında kameralar önemli" diyen Karaman, sistem sayesinde hırsızlık gibi olayların çok az olacağını söyledi. Karaman, kamera sisteminin vatandaşı rahatsız edip etmeyeceği sorusuna, "Vagonda zaten herkes birbirini görüyor" dedi.