kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Viyana'daki Hofburg Sarayı'ndaki görkemli gece Avusturyalı gençlerin vals gösterileriyle başladı...

Kahve, Viyana'yı 2'nci kez fethetti

Duygu GÜVENÇ VİYANA
Avusturya'nın ünlü Kahve Üreticileri Birliği Balosu'nun bu yılki teması Türk kahvesi, 'Kaffee alla Turca', oldu. Hofburg Sarayı'nda 7 bin kişinin katıldığı baloda Türk ezgileri dinlendi, Türk kahvesi içildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kahve, Viyana'yı 2'nci kez fethetti
Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği destek yüzde 9'dan yüzde 5'e düşen kahve düşkünü Avusturyalılar, Türk kahvesi ile yeniden tanıştı. Osmanlı'nın 2. Viyana Kuşatması'nda miras bıraktığı kahveye sahip çıkan ve bugün dünyada bir "kahve ülkesi" olarak tanınan Avusturya'ya Türk kahvesi, Kahveciler Balosu'nda yeniden girdi. Kurukahveci Mehmet Efendi kahvelerinin Divan Pastaneleri tarafından servis edildiği Viyana'nın en büyük kahve balosuna, kadınlar uzun tuvaletlerle, erkekler ise frak ve smokinlerle katıldı. Şıklık yarışının hakim olduğu gece Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Avusturya Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde önceki gün gerçekleşti. 14 salonlu Hofburg Sarayı'nın büyük salonundaki vals gösterilerinin ardından, Candan Erçetin perküsyonlarla güçlendirdiği repertuvarıyla Avusturyalıları şaşırttı.

FARKLI BİR TÜRKİYE
Erçetin'in Türk ezgilerini seslendirdiği sahnenin geçtiğimiz yılki konuğu da Avusturya'nın dünyaca ünlü sanatçısı Nina Hagen'di. Balo Mozart'ın "Rondo alla Turca"sı ile başladı. Yaklaşık 7 bin konuğun katıldığı baloda Türk kahvesinin yanı sıra Türk sesleri, renkleri ve tatları da yer aldı. Salonlar masalara konan lalelerle döşenirken, Divan'a ayrılan salonda turkuaz ve Boğaz manzarası egemen oldu. Ankara Opera ve Balesi sanatçılarının modern dans gösterisi sunduğu baloda Kerem Görsev ve grubu caz severlerin akınına uğradı. "Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars" ise gece yarısından sonra dolu olan tek eğlence mekânıydı. Türkiye'nin AB üyeliğine karşıtlığı ile bilinen ve artık "ayrıcalıklı ortaklık" yerine "light ortaklık" terimini tartışmaya başlayan Avusturyalılara Türkiye farklı bir şekilde tanıtıldı. Resmi ve devlet kurumlarının egemen olduğu tanıtım yerine çağdaş Türkiye'nin yüzü Viyana'da sergilendi.
Haberin fotoğrafları