kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

TÜSİAD bıçakları biledi

SIRADAN vatandaş ne düşünüyor biliyor musunuz: "TÜSİAD üyelerinin tuzu kuru. Her biri, kendi emeğiyle değil, baba parasıyla orada oturuyor. Serveti yapan babaları, dedeleri; onlar ise hazıra konmuş. Bu ne afra tafra! Şimdi sırası değilmiş başörtüsü yasağının kalkmasının. Acaba, buyuracakları bir takvim var mı? Parlamentoya sunsunlar da, siyasetçiler gündemi onların direktiflerine göre belirlesin..."
Ben bu kanaati paylaşmasam dahi, böyle konuşmalar kulağıma geliyor; bilinsin istedim. Elbette bir sivil toplum örgütü olarak TÜSİAD görüş beyan eder; fakat, hassas konularda daha itinalı davranmak gerekiyor. MHP'yi, "AB'ye karşı olan bir siyasi partiden demokrasi dersi alacak değiliz" cümlesiyle eleştirmek yakışıksız kaçtı. Eğer, "AK Parti acaba üniversitelerde başörtüsü karşılığında MHP ile bir pazarlığa girdi? Demokratikleşme yasaları rafa kaldırılıyor?" diye sorsalardı, belki böyle bir endişenin ifadesinde
"demokratik samimiyet" bulabilirdik. Ama, şimdi kendilerine dönüp sormak isteriz: Türkiye'nin bu kadar ağır sorunları varken, sırası MHP ile takışmanın?